Dansers Waylon vertrokken voor repetitie

Na een groot overwinningsfeest in het hotel en een kort nachtje slaap, zijn de dansers van Waylon vandaag aan het einde van de ochtend vertrokken naar de Altice Arena voor de eerste repetitie van de finaleshow van het Eurovisiesongfestival. Waylon moest er nog eerder uit. Hij moest samen met de 25 andere finaleacts eerder op de ochtend in de songfestivalhal de traditionele vlaggenparade al oefenen.

De vier dansers stapten ogenschijnlijk fris en fruitig in de bus die ze oppikte bij het hotel. Na een flinke lading kritiek op hun bijdrage aan de act nam Waylon het gisteravond nog maar eens onomwonden voor ze op. Tijdens de persconferentie voor de internationale pers na het binnenslepen van het ticket voor de finale, kreeg de Outlaw 'in Em-zanger een vraag over zijn act en de kritiek daarop. Hij benadrukte vierkant achter zijn team te staan en snoerde iedereen met commentaar op de krumping-act de mond: 'Deze mannen zijn geweldig in wat ze doen. Ik hoef dat verder niet uit te leggen. Eurovision draait om het samenbrengen van verschillende werelden, dat is precies wat wij doen'.

De Nederlandse inzending staat als 23e van de 26 acts op het programma. Vrijdag wordt de drie en een half uur durende show voor het eerst geoefend. In de avond vindt de zogenoemde juryrepetitie plaats, een doorloop op basis waarvan de vakjury's in de deelnemende landen alvast hun punten verdelen. Die stemmen tellen voor de helft mee. De andere helft wordt bepaald door de Europese tv-kijkers die mogen stemmen tijdens de live-uitzending morgenavond.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen