Danny Boom blijft klachten houden

Danser Danny Boom gaat donderdag onder het mes vanwege een steeds terugkerende blindedarmontsteking. De winnaar van So You Think You Can Dance kan vanwege zijn gezondheidsproblemen zijn carrière niet verder uitbouwen.

Danny hoopt op tijd te zijn hersteld voor de internationale dansshow Tap Factory, waaraan hij als alles volgens plan loopt in de kerstvakantie meedoet.

Vrij snel nadat hij vorig jaar op 1 december de talentenjacht won, kreeg hij pijn rechtsonder in zijn buik. Intussen heeft hij meerdere antibioticakuren en ziekenhuisopnames achter de rug en raakte hij 7 kilo kwijt. "Geloof me, daar moet je hard voor werken om dat weer terug te krijgen."

Na de operatie van donderdag moet de ellende van de afgelopen maanden achter de rug zijn, al is er een voorbehoud. "Het zou kunnen dat de blindedarmontsteking meer schade heeft aangericht en de dunne en dikke darm ook heeft aangetast. Dan zal er iets meer moeten worden weggesneden. Laten we hopen dat dat niet zo is," vertelt hij in een landelijke ochtendkrant.

De 20-jarige danser is onlangs begonnen bij het Scapino Ballet. In de kerstvakantie is hij de speciale gast van de Tap Factory in Den Haag. "Het lijkt me heerlijk om me volledig op het dansen te kunnen storten, zonder bijkomende problemen."