Daniel Radcliffe vast bij de grens

Daniel Radcliffe is bij de grens tussen de Verenigde Staten en Canada tegengehouden. De Harry Potter-acteur wilde donderdag naar de Comic-Con in San Diego, maar kwam vanwege problemen met zijn visum vast te zitten in Toronto.

Radcliffe was in Canada voor de première van zijn nieuwe film What If. Ook vierde hij woensdag daar zijn 25ste verjaardag. Toen hij naar Amerika wilde vliegen voor het strip- en filmevenement werd hij gestopt bij de douane. Radcliffe had onlangs namelijk zijn visum laten opwaarderen van dat van een 'buitenlandse acteur of entertainer' naar een visum voor 'iemand met een zeer buitengewone kunde in wetenschap, kunst, onderwijs, zaken of sport', zo schrijft New York Post
Hoewel de opwaardering was goedgekeurd, had de Brit nog wel een stempeltje nodig van de Amerikaanse ambassade, iets wat hij niet had gehaald toen hij naar Canada ging. Een woordvoerder van vertraagde Radcliffe heeft aan de krant laten weten dat het hem toch nog gelukt is om op tijd voor een ingepland panel in San Diego aan te komen.