×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Daniel Craig hoopt op vrouwvriendelijkere Bondfilm

1.09.2015 -

Daniel Craig hoopt dat de nieuwste Bondfilm Spectre vrouwvriendelijker is dan eerdere delen. De acteur vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat de vrouwelijke rollen meer inhoud hebben.


Spectre, alweer de 24e Bondfilm, is het vierde en waarschijnlijk het laatste deel waarin Craig de rol van de charmante geheim agent speelt. De afgelopen jaren heeft de filmreeks weleens kritiek gekregen op de manier waarop vrouwen worden geportretteerd. De rol van Bondgirl zou aan vernieuwing toe zijn.

Craig is het daarmee eens. "Ik hoop dat mijn Bond minder seksistisch en vrouwonvriendelijk is", zegt de 47-jarige filmster in een interview met Esquire. "De wereld is veranderd. Zelf ben ik zeker niet zo. Maar Bond wel, en wat betekent dat? Dat je geweldige actrices cast en de vrouwelijke rollen zo goed mogelijk maakt."

Sneu

Bond leert tijdens zijn avonturen de mooiste vrouwen kennen, maar een betekenisvolle relatie zit er niet in. Craig, die zelf getrouwd is met de twee jaar jongere actrice Rachel Weisz, vindt dat eigenlijk best wel sneu voor '007'. "Hij ontmoet allerlei beeldschone vrouwen, maar ze gaan ook weer weg. Dat is triest."

Spectre draait vanaf 6 november in de Nederlandse bioscopen. De cast bestaat verder uit onder anderen Christoph Waltz, Léa Seydoux en Monica Bellucci. Laatstgenoemde is met een leeftijd van vijftig de oudste actrice ooit die in de huid van een Bondgirl kruipt.