Cystine Carreon trots op Nederland

De op de Filipijnen geboren Cystine Carreon (40) is trots op haar tweede vaderland. Nederland doneerde maandag ruim 18 miljoen euro voor de ramp op de Filipijnen. "Ik ben trots op het land waar ik destijds zo gastvrij ben ontvangen."

"Nederlanders hebben opnieuw bewezen wat een groot hart ze hebben en dat ze openstaan voor andere culturen", zegt de musicalster en actrice in een landelijke ochtendkrant. "Het heeft me ontroerd hoe diep Nederlanders in hun buidel tasten en meteen klaar staan. ik vind dat Nederlanders zich echt als wereldburgers gedragen. Ze voelen mee en staan klaar. Ook al is het hier crisis en hebben mensen minder te besteden. Ik vind dat hartverwarmend."
Carreon is ook trots op de Filipijnen. "Er is ook op de Filipijnen zelf een enorme actie op gang gekomen. Dat is waarom ik eveneens trots ben op het land waar ik ben geboren. Ook na zo’n gigantische tegenslag is er veerkracht."
Indirect ondervond ze ook de gevolgen van de ramp. "De familie van mijn man moest schuilen. Zij konden in een vijfsterrenhotel van steen terecht. Maar zelfs daar was het nog heftig, de ramen vlogen eruit. Toen zij echter bij hun huis terugkwamen, stond dat er gewoon nog lieflijk bij."