Courtney Love had rol in dood Kurt Cobain

De vader van Courtney Love, Hank Harrison, is er zeker van dat zijn dochter iets te maken heeft met de dood van Nirvana-frontman Kurt Cobain in 1994. Tegen RadarOnline zegt hij dat hij kan bewijzen dat Courtney een rol heeft gehad bij het tragische overlijden van Cobain. Zijn theorie zet Harrison binnenkort op papier in het boek Love Kills: The Assassination of Kurt Cobain.

Het is niet voor het eerst dat Courtney Love wordt beticht van betrokkenheid bij de dood van Cobain, waarvan de officiële lezing luidt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Volgens Harrison geeft een briefje dat in de portemonnee van de flamboyante Nirvana-zanger is gevonden hem reden om heilig te geloven in de 'schuld' van zijn dochter. Op het briefje had Cobain geschreven dat Courtney Love al zijn geld over de balk had gesmeten en met jan en alleman naar bed ging. Dat de politie in Seattle de zaak heel snel heeft afgedaan als zelfmoord gaat er bij Harrison ook niet in.

Privé-detective Tom Grant – die nota bene door Courtney Love ooit op de zaak is gezet – oordeelde ook al dat er een aantal dingen niet kloppen aan de dood van Cobain. Zo zou de zanger onder invloed van heroïne zijn geweest en helemaal niet in staat zijn geweest om zichzelf dood te schieten, zouden er geen vingerafdrukken van Cobain op het geweer zitten en zouden de laatste zinnen in zijn afscheidsbrief door een ander zijn geschreven.