Cornald Maas terug bij Songfestival

Cornald Maas en Jan Smit zullen tijdens de 59e editie van het Eurovisie Songfestival in Denemarken commentaar geven. Dat heeft de TROS bekendgemaakt. De twee mannen praten tijdens de halve finales op dinsdag 6 en donderdag 8 mei en de finale op zaterdag 10 mei de uitzending aan elkaar vanuit de B&W Hallerne Arena in Kopenhagen.

Cornald vindt het erg leuk dat hij dit weer mag doen. 'Ik ben er oprecht verheugd over dat ik opnieuw de kans krijg om na een korte time-out in de Eredivisie te spelen en het commentaar te verzorgen. En ik zie uit naar de samenwerking met Jan: hij als de onbevangen muziekkenner die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt, ik als de doorgewinterde songfestivalkenner'.

Ook Jan kijkt er naar uit. 'Ik heb er ongelooflijk veel zin in en kijk uit naar een fijne samenwerking met dé Songfestival-expert van Nederland. Cornald en ik vormen een prachtig AVROTROS-duo!' In de voorgaande jaren werkte Jan samen met Daniël Dekker. Hij blijft nauw betrokken bij het Songfestival. Zo komt zijn radioprogramma Gouden Uren van 5 tot en met 9 mei live uit de Deense hoofdstad.

Akkefietje

Cornald verzorgde jarenlang het commentaar van het liedjesfestijn, totdat de TROS in 2010 de samenwerking met hem verbrak. Dat gebeurde nadat hij een opmerking over zangeres Sieneke had getwitterd die de omroep in het verkeerde keelgat schoot.

Vorig jaar was er een akkefietje met Daniël, die verklapte dat Cornald jurylid van het songfestival was. Dat mocht niet bekend worden gemaakt voordat de punten waren gegeven. Cornald werd samen met Eric van Tijn, wiens naam ook door Dekker was genoemd, uit de jury gezet.

Wie er voor Nederland gaat zingen, wordt op 25 november bekendgemaakt.