×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Constanza Breukhoven voor de rechter (UPDATE)

24.06.2011 -

Constanza Breukhoven, de 35-jarige dochter van Hans en Conny Breukhoven, staat momenteel samen met haar vriend Mohammed Kantou en diens broer Brahim voor de rechtbank in Den Haag, waar ze worden gehoord in de zaak van de kluisroof uit de villa van Hans Breukhoven in Wassenaar. Het drietal wordt ervan verdacht zo’n 2,7 miljoen euro te hebben gestolen.


De advocaten van Constanza en haar vriend maken bezwaar tegen detoevoeging van heling aan de tenlastelegging. Er wordt namelijk beweerd dat deverdachten een Mercedes CLS350 (nieuwwaarde zo’n 84.000 euro) hebben geheeld.Tevens beklaagt de advocaat van Mohammed zich erover dat een groot deel vanhet dossier voortijdig is uitgelekt en gepubliceerd in een weekblad. Op 31 december van hetvorig jaar werd het drietal aangehouden en beschuldigd van de diefstal van 25horloges met een totale waarde van tweehonderdduizend euro en aandelen terwaarde van 2,5 miljoen euro. Tevens werd er 68 duizend euro in contanten en eenonbekend bedrag aan buitenlandse valuta buitgemaakt. De kluis in villa De Breuckhovebleek met behulp van sleutels en een alarmcode eenvoudig te zijn geopend. Totop dit moment heeft Constanza altijd ontkend iets met de kluiskraak te maken tehebben.

UPDATE 11.52: Zojuist meldt journaliste Saskia Belleman op haar Twitter datde zaak tegen de vriend van Constanza Breukhoven, Mohammed K., wordt aangehouden en op een later tijdstip zalworden hervat. Omdat nog onduidelijk is of de zaak snel weer zal worden opgepakt,wordt vriend Mohammed K. ontslagen uit voorlopige hechtenis. Hij zat al vast sinds januari. De zaak tegen Constanza zal vandaag wel plaatsvinden, aldus Belleman.

UPDATE 15.18: Inmiddels wordt een vierde verdachte gehoord. Jordan D. zougetracht hebben een deel van de spullen die waren gestolen in huize Breukhovente helen. Volgens D. is dit een misverstand: “Dat was niet de bedoeling. Ikwilde de spullen teruggeven.” Het ging om obligaties, aandelen en enkelecertificaten. D. zou achthonderdduizend euro aan Hans Breukhoven hebbengevraagd als ‘woordvoerder’ voor het teruggeven van zijn bezittingen. “Ik wasalleen woordvoerder. Ik zou niet delen in de opbrengst”, aldus de verdachte.

UPDATE 16.45: Constanza heeft zojuist vijftien maandengevangenisstraf tegen zich horen eisen, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. TegenBrahim, de broer van Mohammed K., is acht maanden cel geëist, waarvan viermaanden voorwaardelijk. De drie helers horen 180 uur werkstraf tegen zich eisenen drie maanden voorwaardelijk. Mohammed K. dient op een later tijdstip weervoor te komen.