×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Conchita zegt concert op het nippertje af

12.08.2017 -

Het concert dat Conchita Wurst vrijdagavond zou geven tijdens het Edinburgh International Festival is op het laatste moment afgelast. Leden van Basalt, het Syrische orkest waarmee de Oostenrijkse zangeres zou optreden, kregen geen visum.


Op Facebook maakte Conchita zelf bekend dat ze niet naar Edinburgh zou komen omdat drie orkestleden het Verenigd Koninkrijk niet in mochten. Conchita maakte wel een video voor haar Britse fans. Die werd in Edinburgh aan het publiek getoond.

Samen met Basalt heeft Conchita een nummer opgenomen en het was de bedoeling de song in Edinburgh live te brengen. Dat gebeurt volgens de Oostenrijkse winnares van het Eurovisiesongfestival van 2014 nu volgende week tijdens een optreden in Oostenrijk.

Overigens staat het festival vierkant achter de beslissing van Conchita. De Oostenrijkse blijft gewoon welkom op het festival. De organisatie hoopt dat ze volgend jaar wel kan komen met Basalt.