×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard
28.11.2018 -

Nadat ik een keer te gast was in RTL Late Night, ter promotie van het programma Het Perfecte Plaatje, bleek dat de huidige presentator Twan Huys en ik het erg goed met elkaar konden vinden, waardoor ik aan tafel heel comfortabel meedeed met de gesprekken en Twan ook wat losser leek te zijn. De vraag of ik niet wat vaker langs wilde komen, was dan ook snel gesteld. Daar kun je natuurlijk allemaal theorieën op loslaten, zoals alle haters via social media al op Twan, op Late Night en nu dus ook op mijn komst doen, maar ik ben een stuk positiever ingesteld. Ik dacht: ik ben de komende tijd toch al in Nederland, onder andere voor de opnames van Hotter Than My Daughter, dus waarom niet een stukje gezelligheid met Twan delen op de vrijdagavond?


We hebben het uiteindelijk De Week Van Patty genoemd, een rubriek waar ik een aantal dingen aanstip die mij die week zijn opgevallen in de media. Voor alle duidelijkheid: ik denk niet dat ik overal verstand van heb. Ik bespreek bijvoorbeeld geen voetbal, maar zie wel voetballer Virgil van Dijk die zijn jas afstaat aan een meisje dat het koud heeft en die een verdrietige scheidsrechter troost die net zijn moeder heeft verloren. Heerlijk positieve spelers, die onder leiding van Ronald Koeman de beschaving uitstralen die vandaag de dag soms zo ver te zoeken is in ons land. Dat is een van de mooie dingen die mij vorige week zijn opgevallen. Nogmaals, ik denk niet dat ik plotsklaps verstand van voetbal heb, ik analyseer ook geen voetbal, maar ik heb wel verstand van mensen en emoties en volg veel in de media, dus dat kom ik doen bij Late Night. Een beetje emotie en vrouwelijke gezelligheid toevoegen, iets wat op de televisie-avond aan het begin van het weekend bijna onontbeerlijk is. Nou heb ik in het verleden weleens gezegd dat ik te vaak het gevoel heb gehad als jus voor de stamppot gevraagd te zijn en veel te weinig zelf een programma mocht dragen. En toch schuif ik nu ook eigenlijk voor de ‘gezelligheid’ bij Twan aan. Waarom, zou je dan zeggen hè? Nou, daar gaan we! Ten eerste presenteer ik op dit moment meerdere programma’s bij verschillende omroepen, waar ik dus een dragende rol heb. Ten tweede heb ik al eerder hardop gezegd, ook hier, dat ik Twan een zeer warm hart toedraag. En ten derde heb ik altijd geroepen dat het beter was geweest als er van tevoren een goed format met vaste rubrieken voor Late Night was bedacht. Nu ze daar kennelijk alsnog voor schijnen te kiezen, ben ik er best wel trots op dat ik daar deel van uit mag maken. Ik verkeer helemaal niet in de veronderstelling dat ik een reddende engel ben, ik maak gewoon één keer in de week deel uit van een superleuk team en krijg heel veel energie van mijn plek naast de sympathieke, intelligente en correcte Twan. Ik heb weleens naast minder gezeten. Laten we er vooral niet meer of minder van maken dan het is, ik kom voorlopig op de vrijdagavond voor de gezelligheid langs bij Twan en hoop dat het ook zo zal overkomen!