×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard
21.11.2018 -

Met de Zwarte Pieten-discussie nog nasuizend in beide oren ben ik deze week op het vliegtuig gestapt naar Ibiza. Even een weekje quality time met man en hondjes op de berg, na een paar weken hard werken in Nederland. De liefde van Antoine gaat, in tegenstelling tot bij mij nu, nog steeds door de maag en dus reis ik goed voorbereid af naar ons mooie huisje, met een koffer vol met onder andere rijk gevulde speculaas en de lekkerste pepernoten! Deze lekkernijen zijn zo ongeveer nog het enige positieve wat ik kan melden over het Sinterklaasfeest. Zonder echt een standpunt in te nemen, want dat doen er al genoeg, vind ik het gedrag van vele volwassenen rondom dit kinderfeestje zo schrikbarend onbeschaafd dat ik bijna liever vergeet dat ik ooit ademloos op de schoot van de Sint zat te luisteren naar wat hij had opgeschreven over mij in het grote boek.


Die goede oude tijd dat ik drie weken lang elke ochtend naar mijn schoen rende om te kijken of het paard wat van mijn worteltjes had afgeknabbeld. De beleving rond Sinterklaas is wat mij betreft zo aangetast dat wij al sinds een paar jaar in november de intocht op de televisie bekijken terwijl we de kerstbomen (minimaal 2!) optuigen. Daarbij nog wel genietend van een speculaasje of een schuimpje. Ik heb liever een paar maanden een gezellig, veilig en warm in huis dan dat ik de slechte energie rond het ooit zo leuke Sinterklaasfeest nog toelaat in huis. Ik vraag me af hoelang het nog duurt voordat de Goedheiligman de nitief zijn intocht staakt en ook liever blijft overwinteren in het minder gecompliceerde Spanje. Inmiddels zijn wij hier in Ibiza in elk geval al halverwege de totale ombouw tot Winterwonderland. We genieten ervan en moeten eigenlijk wel lachen om de suffe stress die het decoreren nog met zich meebrengt. Misschien omdat wij beiden Pietjes Precies zijn en allebei Rammetjes. Ik zie het uiteindelijke resultaat exact voor me en wil het graag meteen zo hebben, Antoine neemt heel rustig de tijd om zijn vorig jaar zorgvuldig genummerde takken nu weer met uiterste precisie, zoals het een ware architect betaamt, op de juiste plek terug in de stam van de kerstbomen te steken. Gelukkig kan ik mijn ongeduld nu opvangen door de camera ter hand te nemen en alles vast te leggen voor LINDA.tv.. In december ben ik er weer op het televisiekanaal van lieve Linda de Mol. Ik heb het er eigenlijk te druk voor, maar hoe zeg je nee tegen Linda? Gewoon niet! Dus maken we weer vier vlogs voor de koningin van de Nederlandse tv: eentje over, juist, kerstversiering, die staat er bijna op. Eentje over kerst/feest kleding, wat trek ik aan met de feestdagen en welke out ts adviseer ik jullie, van joggingbroek tot avondjurk. Een vlog over wat ik ga koken de feestdagen, is dat nu anders voor mij of ga ik gewoon weer voor die ouderwetse smeuïge kalkoen? En tenslotte eentje over het nieuwe jaar en alle goede voornemens die daarbij horen. Ik heb er weer zin in en hoop echt dat de traditie van kerst en oud en nieuw altijd zal blijven bestaan, in tegenstelling tot het Sinterklaasfeest!