×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard
7.11.2018 -

Natuurlijk is het triest als je een programma waar heel je hart ligt na zoveel jaar over moet dragen aan een andere presentator. Dennis Weening beschouwde Expeditie Robinson na zeven jaar duidelijk als zijn kindje. En nu gaat dat kindje ervandoor met een nieuwe papa, Art Rooijakkers. RTL komt naar buiten met een statement dat Dennis de presentatie van het programma niet meer kan combineren met de drukte van zijn eigen bedrijf. Maar Dennis zegt dat hij simpelweg de wacht aangezegd is door de zender, al voordat hij de opnames van de laatste serie maakte. Toen moest hij nog op promotietour voor deze serie en intussen ook zijn mond houden tegen de pers over zijn aankomende vertrek. Intussen was Art Rooijakkers binnengehaald bij RTL met de belofte Expeditie Robinson te mogen gaan doen in plaats van Dennis. Op die manier zou hij op zijn beurt zíjn kindje Wie is de Mol? van AVROTROS wat makkelijker los kunnen laten. Natuurlijk liggen deze verschuivingen enorm gevoelig bij iedereen en wat ik me dan altijd afvraag: Waarom kunnen dit soort dingen nou niet gewoon eerlijk? Waarom kon er niet gezegd worden voordat deze laatste serie op tv was: 'Dit wordt het laatste seizoen voor Dennis, hij gaat zich storten op zijn eigen bedrijf en in Art vindt hij een waardig opvolger. Geniet nog even van Dennis dit seizoen!' Dat stt, stt-gedrag, 'niks zeggen tijdens de loop van de uitzending, want dat schaadt het programma', werkt gewoon niet. Dat loopt altijd uit op gedoe.


Ik moet daar eerlijk bij zeggen dat ik niet geloof dat RTL het statement over het stoppen van Dennis bij de zender, dat hij zich op zijn eigen bedrijf gaat storten, niet zonder overleg met hem zal hebben bedacht. Ik denk eerder dat Dennis het ook fijn vond om te zeggen dat hij al met iets anders bezig was, om zo niet de loser van het verhaal te worden. Zijn bedrijf koppelt BN’ers aan grote bedrijven en/of merken. Dennis had er beter voor kunnen zorgen dat hij daar nu al een paar voorbeelden van had kunnen noemen. ’Ik heb die en die gekoppeld aan dat bedrijf en daar gaan we zus en zo mee doen!’ Dan hadden we het statement geloofd. En lieve Dennis, want dat ben je, hoezo geef je antwoord als iemand van de krant aan je vraagt: ’Mag John de Mol je bellen?’ Als je daar ja op zegt, dan weet je toch inmiddels wel dat de kop geheid wordt: ’John de Mol mag mij altijd bellen!’ Dat klinkt pas wanhopig, want als John je gewild had, had John je namelijk allang gebeld! Had gewoon gezegd dat je leuke dingen op tv wilt blijven doen en dat iedereen je altijd mag bellen, maar dat je eerst even je rust pakt en je focust op je andere activiteiten. Ik gun Dennis het allerbeste, maar ik vind dit ook van hèm niet erg handig aangepakt. Ook dit verhaal kent op deze manier geen winnaars. Dennis is alsnog een beetje de loser van het verhaal en RTL heeft de schade zéker niet beperkt. Bovendien zal je als Art Rooijakkers zijnde nu maar met een stalen gezicht aan de presentatie van Expeditie moeten beginnen… En Dennis lieverd, ga lekker freelancen, ze bellen je vanzelf echt wel weer.