×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard
10.10.2018 -

Voor Expeditie Robinson bleef ik tot nu toe niet speciaal thuis, maar daar gaat na de laatste aflevering verandering in komen. Ik ben team Corry Konings. RTL vraagt de laatste seizoenen ook wat oudere kandidaten mee, die het natuurlijk niet moeten hebben van het winnen van de spelletjes, maar wel van de tactiek om erdoorheen te zwijnen. Of Corry er nog inzit vanwege haar tactische spel of door haar doorzettingsvermogen weet ik niet, maar ik vermoed toch dat de generatie van Corry Konings een betere focus heeft en bovenal een veel groter doorzettingsvermogen.


Corry blijft rustig, ook al valt ze als eerste af bij een kracht/behendigheidsspel. Corry blijft zelfs rustig als een of ander rappertype met witte dreads en lange gele nagels haar de les denkt te mogen lezen op niet mis te verstane wijze omdat Corry te dicht bij de hangmat van deze Aisha zou zijn gaan zitten. Een doodzonde natuurlijk. Dus brult de rappende ’dame’ dat het haar niets kan schelen dat ze uit haar slof schiet, al was Corry 688 jaar oud, ze ziet geen enkele reden daar rekening mee te houden of meer respect voor haar te tonen. Sterker nog, Aisha noemt Corry ’de duivel’ en vertrekt vervolgens van het eiland. In Nederland ging de ruzie tussen Aisha en Corry nog een tijdje door, ook in RTL Late Night waar Corry aanschoof naast mijn lieve vriendje Jim Bakkum. Toen het incident met Aisha aan de orde kwam, sloeg Jim een arm om Corry heen en zei op zijn Jim’s: ’Niet aan tante Corry komen, hoor.’  Nou, dat heeft hij moeten ontgelden op social media. Aisha was niet te stoppen: waar bemoeide Jim zich in hemelsnaam mee, Jim was er niet bij op het eiland dus hij mocht niet oordelen. Daar grijp ik even in, want ten eerste bemoeide hij zich nergens mee en ten tweede oordeelde hij niet. Hij sloeg een arm om iemand heen uit respect en liefde en wist niet eens waar het allemaal om ging. Ik mag nu wel verklappen dat ik dit jaar gevraagd was om mee te gaan op Expeditie, maar dat ik door mijn gastric bypass de tocht niet aandurfde. Achteraf gezien kan ik alleen maar zeggen dat Aisha beter af was met tante Corry dan met tante Patty. Ik had haar aan haar extensions alle hoeken van het eiland laten zien! Toen was er die ultravreemde exit van Donny Roelvink, die gevolgd werd door de exit van dj Tony Junior. Tony had naar eigen zeggen heimwee en was verzwakt. Donny kon dus alsnog blijven, maar deed dat niet. Hij bleek gewoon keihard weg te willen en het helemaal niet erg te vinden dat hij eruit gestemd was. Wat een enorme watjes! Ik begin me af te vragen of al deze types niet allemaal meegaan om die enorme exposure van anderhalf miljoen kijkers wekelijks mee te pikken, terwijl ze eigenlijk al van tevoren hebben besloten het traject niet helemaal te doorlopen. Dat is ooit begonnen met Lil’ Kleine. Die ging mee op Expeditie om over zijn leven na te denken, maar gooide na drie dagen al de handdoek in de ring. Vrijwillig het eiland verlaten zou verboden moeten worden. Zet je schouders er eens onder en neem een voorbeeld aan tante Corry. Voor mij nu al de winnares van 2018!