×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

13.06.2018 -

Vijf jaar lang vijf avonden in de week live een talkshow doen, meer dan 1.000 uitzendingen. Dat is echt niet niks! En dan zou Humberto Tan geen emotie mogen tonen bij het afscheid? Nu jank ik al bij het testbeeld, maar ik heb deze week zo met Humberto meegevoeld en meegejankt. Je weet namelijk niet wat je hebt, tot het weg is en we moeten allemaal maar wachten wat we ervoor in de plaats krijgen.


In die vijf jaar RTL Late Night hebben we Humberto nog nooit één avond hoeven missen, verkouden of niet, hond doodgereden, Humberto was er altijd, fris en fruitig! Of hij deed alsof hij fris en fruitig was. Heeft iemand überhaupt een idee hoe moeilijk dat is? Misschien is het na vijf jaar tijd voor verandering, maar niet zonder Humberto een grote buiging te geven voor zijn inzet en zijn ongelooflijk brede interesse, waar we elke avond op konden terugvallen als we dat wilden.

Voormalig programmadirecteur Erland Galjaard en initiator van Late Night beschreef het mooi op zijn Instagramaccount. Hij bedankte Humberto voor zijn inzet, vakmanschap, geloof, charme, strijdvaardigheid, interesse en het bieden van een écht podium aan muzikanten. Zijn blik op de wereld en haar onrust en het afronden van waar hij aan begonnen was. Ik kan je uit ervaring vertellen dat nog werken aan iets waarvan je al weet dat het eindigt, geen makkie is.

Overigens waanzinnig lief van Erland om Humberto publiekelijk zo de hemel in te prijzen. Ik ken namelijk zat programmadirecteuren die dat niet zouden doen! Ik heb genoten van de laatste week Late Night, waarin Humberto verrast werd door gasten die hij een warm hart toedraagt en waarvan hij van tevoren niet wist dat ze zouden komen. Het gaf de show de sprankeling waar het misschien de laatste tijd een beetje aan ontbrak. De spontaniteit, de rommel als er iets mis ging, het haalde het gladde eraf. Ik ben groot fan van Linda’s Zomerweek, dat eerdaags weer begint. Dat zette mij aan het denken: moet er niet een Humberto’s zomerweek komen? Een hele week verrassingsgasten en optredens zoals de afgelopen week? Humberto ging eruit met een knal van 1,3 miljoen kijkers, blijft bij RTL om grote shows te doen en verdient één keer per jaar een soortgelijke zomerweek als Linda, maar dan ruw. Ik gun Humberto al het geluk van de wereld en zoals Erland op zijn Instagram zei: ’De toekomst is aan de makers!’ Dat komt helemaal goed, Humberto.