×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

6.06.2018 -

Al heel lang liep stylist Fred van Leer met het idee rond om een boek uit te brengen. Als hij pogingen ondernam om dit te realiseren, was hij nooit tevreden en gooide hij het idee telkens weer overboord. Deze week kwam de lang gekoesterde droom van de stylist alsnog uit; Leer Van Fred ligt in de winkel! Een heerlijk boek van een heerlijk mens. Wij lagen van de week toevallig naast elkaar op het strand in Noordwijk bij Beachclub O en dat was redelijk hysterisch. We hebben ’t gepresteerd om van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds bij te kletsen en herinneringen op te halen. We wisten beiden niet meer waar we elkaar nou voor het eerst ontmoet hadden, maar waren het erover eens dat de oorzaak daarvan drank moet zijn geweest.


Hoe lang het geleden is dat ik mijn talkshow Patty vanuit mijn toenmalige appartement aan de Stadionkade in Amsterdam deed weet ik niet meer, maar ik weet zeker dat de buren het er nog steeds over hebben. Wat een herrie, wat een ongemak voor hen, maar wat een gouden tijd met gouden gasten aan huis was dat. Daar had ik ooit de toenmalige baas van Fred te gast: feestorganisator Ted Langenbach. Als je Ted niet kende, hoorde je er niet bij! Wist ik veel dat je er jaren later niet bij zou horen als je Fred niet kende. In die tijd rolde Fred op de feesten van Ted nog met een koprol een kast uit, op een goede hak en met een enorme getoupeerde pruik op, op de muziek van Diana Ross: ’I’m Coming out’.

Het lijkt een eeuw geleden, maar als je ziet hoe Fred met heel hard werken heeft bereikt wat hij altijd wilde, kan ik niet anders dan vreselijk trots zijn op mijn vriendje, want Fred Paillet die uit de kast komt rollen is hij al lang niet meer. Een eigen kledinglijn, een eigen boek, een sleur van televisieshows en binnenkort ook nog eens een theatershow, noem het op en hij realiseert het toch maar mooi. Aan de basis is Fred natuurlijk een geweldige stylist met een fantastische smaak, maar wat ik zo ontzettend inspirerend aan Fred vind, is dat doorzettingsvermogen. Werken, werken, werken! Ik hou van werkpaarden. Hij heeft zich erin vast gebeten en zonder dat hij het zelf echt doorheeft, is Fred van Leer ineens een merk geworden. Dat word je niet zomaar. Grote concerns als Shoeby associëren zich met hem en Fred naait de ene deal aan de andere. Als je zijn boek koopt, geldt namelijk de helft van het aankoopbewijs als tegoedbon bij Shoeby. Hoe slim. Leer Van Fred bewijst weer eens dat je nooit te oud bent om te leren, zeker niet van Fred!