×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

26.04.2017 -

Laat ik beginnen met te melden dat ik aangenaam verrast was toen ik zag dat we in Weekend een adverteerder hebben die cannabisolie verkoopt en dat je tegenwoordig bij de betere drogist ook de flesjes van het heilige goed van de wietplant tegenkomt. Dat impliceert dat het taboe er in elk geval af is en we er vrijuit over kunnen praten.


Ik ben net terug uit Ibiza en liep daar op de markt tegen een paar ’experts’ aan. Nou wil ik al jaren van de inslaaptabletten af en heb ik altijd last van mijn darmen, ongeacht het dieet dat ik volg. Eigenlijk blijf ik altijd maar die zwelling houden in mijn buik. En of het kwalenlijstje nog niet lang genoeg is, heb ik in ons Hollandse klimaat verder af en toe last van mijn gewrichten. Nou kan je alles wel wijten aan ouder worden, maar ik ben een stijfkop. Ik blijf met regelmaat sappen en sporten, wat er ook gebeurt, want op mijn leeftijd besef je des te meer dat goed voor jezelf zorgen essentieel is.

En toen was er cannabisolie! Ik dacht: laat ik het eens een week proberen als ik toch op Ibiza zit. Toch een beetje bang, op de bank met een vriendin allebei met een pipetje 0.5 ml onder ons tong toegediend, alsof we iets heel illegaals en engs aan het doen waren. Je weet natuurlijk niet wat je te wachten staat. Nou, ik ben fan! Ik slaap als een roos, ben rustiger, het toilet is mijn nieuwste favoriete plek (sorry) en mijn knieën hebben nergens meer last van. Na één week! Ik ben allesbehalve een drugspromotor, maar cannabisolie is echt het proberen waard voor iedereen met langdurige klachten. Het wordt gemaakt van de cannabisplant, die 104 werkzame stoffen heeft. Twee van die stoffen zijn cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabiol (THC). Zorg ervoor dat je een CBD-olie vindt die een juiste verhouding tussen CBD en THC bevat, want THC heeft niet alleen een medicinale werking, maar ook een psychoactieve werking. THC is heerlijk om de scherpe stressrandjes te verliezen, maar je wil natuurlijk niet stoned op de bank zitten. Het gaat om de medicinale werking. De lijst met ziektes waar CBD-olie bij zou kunnen helpen, is lang. Van epilepsie en psoriasis tot reuma en depressies. Daar kan ik allemaal niet over mee praten, maar ik weet wel dat ik het blijf innemen. Simpelweg omdat mijn klachtenlijstje sinds een week door de papierversnipperaar kan!