×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

12.07.2017 -

Het kan dus wel! Beau van Erven Dorens heeft afgelopen week bewezen dat een late-avondshow wel degelijk leuk kan zijn om naar te kijken, zelfs al is het een half uur langer dan het gebruikelijke RTL Late Night.


Acht weken lang vervangt Beau de immer vrolijke Humberto Tan met RTL Summer Night. Anderhalf uur de dynamiek hooghouden, ga daar maar aanstaan. Gebleken is dat een uur al problemen veroorzaakt. Maar Beau is buiten een uitstekend presentator ook een goed programmamaker en weet als geen ander dat, wil je het interessant houden, er iets aan de show toegevoegd moeten worden. Dus zijn er vaste items, zoals Peter R. de Vries over historische misdaadzaken en interviewtjes met kinderen over wat zij weten en vinden van het grotemensennieuws. Bovendien wordt het Amsterdamse Rembrandtplein bij het programma betrokken om bijvoorbeeld een kok met beperkte ingrediënten in een foodtruck fantastische hapjes te laten creëren (zalm met appelstroop!) en een tienermeisje haar kampioenswaardige kunsten als paaldanseres te laten tonen. Tussendoor interviewt hij haar ouders die er trots naast staan en haalt zo paaldansen eindelijk uit de twijfelachtige hoek.

Hij snapt zo goed dat anderhalf uur naar pratende mensen aan een tafel kijken niet genoeg is. De gasten waar dat wel mee kan, zitten bij Jinek en dus moet er een behoorlijk stuk entertainment aan Summer Night toegevoegd worden. Opvallend is de relatie tussen Beau en Marieke Elsinga. Al langer gaan er geruchten dat het tussen Humberto en Marieke niet helemaal boterde. Beau gaat koffie met haar drinken en besluit haar rol groter te maken. En zie het resultaat, Marieke functioneert als nooit tevoren. Dat is gelijk zijn kracht in een notendop: Beau is een mensenmens, een professionele, emotionele echterik die zijn eigen ego nooit zal laten prevaleren boven dat van zijn gasten of collega’s.

Ik heb genoten van het gesprek tussen Beau en vlogger SnapKing. Al dat gezeur dat televisie jonger gemaakt zou moeten worden met YouTubers. De helft van die types maken onnodige rommel. Zo ook SnapKing, die wordt terechtgewezen door Beau, excuses maakt en beterschap beloofd. Maar Beau gaat ook het plein op om een trekje van een joint te scoren en heeft tranen in zijn ogen als hij het over de overleden Tijn heeft. Wat mij betreft is en blijft Beau gewoon de beste. En waarom? Niks is geveinsd, Beau is gewoon Beau. En daarmee basta!