×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

28.06.2017 -

Wat hebben we in angst gezeten om Spoorloospresentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender. Op zoek naar familie van een in Nederland geadopteerd kind vielen ze in Colombia in handen van guerillabeweging ELN en werden ze dagenlang door de jungle gejaagd. Hoewel Derk al meerdere keren probleemloos door Colombia reisde en hij geen negatief reisadvies had gekregen, ging het toch mis.


Ik vraag me weleens af of televisiemakers inmiddels niet te makkelijk denken. Het begon met een verstuikte enkel van Viola Holt bij Sterrenslag, maar kijk waar we nu zijn beland voor een mooi verhaal of leuke tv. Ik werd hier op Ibiza nog aangehouden door een schattig jongetje van een jaar of tien, die de aflevering van De Gevaarlijkste Wegen Van de Wereld met Richard Groenendijk en mij had gezien. Het jongetje wist nog elke uitspraak van mij in die uitzending en had zich rot gelachen om mijn angst en Richard’s rijstijl. Gejankt heb ik, gesmeekt of Antoine me kwam halen. Het is achteraf natuurlijk enige televisie, maar wat ben ik bang geweest. Regen, gladde wegen op grote hoogtes zonder vangrails en uitgehouwen bidplaatsen met Mariabeeldjes voor alle mensen die in het verkeer gestorven waren. Wat de productie gedaan zou hebben als we in een ravijn gestort waren? Er zat een viezige dokter in de volgauto en die had wel een contact bij het leger die eventueel een helikopter had kunnen bellen… Denk dat dat wel mosterd na de maaltijd was geweest als we ergens beneden in de theeplantages hadden gelegen!

Ik kijk ook met veel respect voor de kandidaten naar Expeditie Robinson, die wekenlang op een minimaal dieet maximale inspanning moeten leveren. Weten we nog Bonnie St. Claire, die ooit al na een dag al afgevoerd moest worden bij Bobo’s In De Bush vanwege totale uitputting? Jeanine Abbring die haar rug brak tijdens een duik in Zuid-Afrika in Wie is De Mol?. En als dieptepunt presentator Ernst-Jan Hasselbach van 71 Graden Noord, die samen met de productie-assistente omkwam tijdens een auto-ongeluk tijdens de opnames.

Mijn nek moet nog steeds regelmatig recht gezet worden na mijn duik in Sterren Springen en nog moet ik denken aan de repetitie met Jody Bernal die boven kwam drijven en zijn benen niet meer voelde. Soms gaan de risico’s voor leuke of mooie televisie mij inmiddels echt te ver. Ben zo blij dat Derk en Eugenio weer thuis zijn!