×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

19.04.2017 -

Onze favoriete avond thuis is de zaterdagavond. Lekker eten en dan voor de buis met kaarsjes aan, meestal in een vers opgemaakt bed. Maar het is op dit moment niet van: zet de chips en cola maar klaar, mama neemt een wijntje en we gaan er een gezellige televisieavond van maken! Vrijdagavond is er gelukkig The Voice Kids, dat blijft ontroeren en verbazen. Zondag is er lekker Miljoenenjacht, maar onze hangavond is nou eenmaal zaterdag. Oké, er is De Kwis, wat goed in elkaar zit, maar waar ik nou niet lekker zonder na te hoeven denken voor ga liggen, zoals bijvoorbeeld All You Need Is Love of Ik Hou Van Holland.


Ik blijf wel af en toe hangen bij Janzen En Van Dijk omdat dat nog het meest naar een lekkere Hollandse zaterdagavond neigt. Het gaat over kinderen die hun ouders opgeven voor een huwelijk omdat zij vinden dat het er eindelijk maar eens van moet komen. Superontroerend, alleen dat wedstrijdelement zou je die kinderen eigenlijk niet aan moeten doen. Natuurlijk kan maar één stel de winnaar zijn, maar ach die arme dolenthousiaste kinderen van het verliezende stel, die hun ouders letterlijk de grond in zien zakken aan het eind en weer geen huwelijk voor elkaar hebben. Ik vind dat zo zielig! Overigens vind ik oma’s die weggegooid worden via een taart ook niet altijd een erg lief gezicht.

Ik pleit voor meer ’feel good’ op de zaterdagavond. Er is nu wel Mindf*ck, dat draait om Victor Mids die ongelooflijke illusies toont en ook nog af en toe uitlegt waarom het menselijk brein de dingen zo ervaart. Interessant, maar toch, hoe vaak wij niet op SBS9 of een verre RTL of Net5 belanden voor een oude film of een marathon-CSI. En anders volgt al gauw Netflix. Ik zou zelfs wel een marathon Helemaal Het Einde willen op zaterdag, de beste nieuwe soap op tv op dit moment. Heerlijk!

Ik wil ook geen herhalingen op de zaterdag. Wedden Dat Ik Het Kan is uiteraard een duur programma geweest met die stunts en bovendien zullen Sylvie Meis en Jeroen van der Boom geen genoegen hebben genomen met een boekenbon als beloning voor hun presentatie. Maar ja, ik heb dit al gezien! Ik hoop op een spoedig ingrijpen van John de Mol, nu hij de baas is bij SBS, en op leuke zaterdagavondtelevisieshows waar we allemaal weer lekker voor kunnen gaan zitten of liggen komend winterseizoen.