×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

18.01.2017 -

Wat een commotie over Peter Jan Rens. En over Erland Galjaard, directeur van RTL4, die verantwoordelijk is voor de aankoop van de soap rondom Peter Jan en zijn knipperlichtrelatie met Virginia. Niemand verplicht je naar de soap te kijken. Ik ben na aflevering 1 afgehaakt omdat ik allergisch ben voor die man en zijn valse beloftes en zielsveel medelijden voel voor Virginia. Doe het alsjeblieft niet, meissie!


Maar ik heb begrepen dat het huwelijksfeest op de Canarische Eilanden al geweest is. Virginia zou inmiddels getrouwd zijn met de man die hun kindje ijsjes geeft voor ontbijt. Na het Youp van ’t Hek-drama, die Erland voor van alles in zijn columns uitmaakte omdat hij deze reallifesoap programmeerde, staan nu ook allerlei schuldeisers op die claimen nog geld van Rens te krijgen. Ook zij zijn boos dat RTL deze soap uitzendt. Wees blij! Ik weet bijna zeker dat Erland en de zijnen een contract hebben met de handtekening van Peter Jan eronder. Eindelijk kunnen de slachtoffers ergens beslag op laten leggen. Er is inmiddels een Meldpunt Peter Jan Rens opgericht waar mensen die nog geld van hem krijgen zich bij aan kunnen sluiten. Geïnventariseerd is een schuld van 450.000 euro. Ik mag aannemen dat het Meldpunt een goede advocaat heeft die onmiddellijk beslag laat leggen op zijn inkomsten bij RTL. En laat verder je advocaat naar de serie kijken, zodat je niet langer met enge mijnheer Kaktus-praktijken geconfronteerd wordt. Ik hoop voor Virginia, die ik eigenlijk een heel lief wijffie vind, dat ze slim genoeg is om juridische bijstand te hebben geregeld en niet in gemeenschap van goederen met mannetje Rens is getrouwd. Anders zou deze soap weleens een kleine Patty’s Posse-wending kunnen krijgen. Immers, ik werd ook eens genaaid met zo’n prethuwelijk door een soortgelijke Groningse minkukel als Rens, wat ik uiteindelijk met 100.000 euro bonus aan de straatmuzikant moest bekopen. Vergeet niet, lieve Virgina, dat eenmaal getrouwd met deze man, je voor de helft verantwoordelijk bent voor zijn schulden. Ik denk niet dat Erland dat voor deze soap heeft neergeteld, maar toch. Er is nog hoop, want de wet zegt dat als beide partijen een andere dan de Spaanse nationaliteit hebben, er geen toestemming voor een burgerhuwelijk in Spanje wordt gegeven.Dus als hij klaar is met zijn flauwekul in Tenerife en jullie nog van plan zijn in Nederland te trouwen, loop dan eerst even langs een advocaat.