×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

30.11.2016 -

Ik kende hem niet persoonlijk, maar de Stylist van het Zuiden heeft mij altijd geïntrigeerd. Niet alle reallifesoaps lopen tenslotte al vijf seizoenen. Wat Roy Donders bijzonder maakt, is dat hij van de serie niet zijn werk heeft gemaakt, maar dat hij gevolgd wordt tijdens zijn vele werkzaamheden. In het eerste seizoen zette hij heel Nederland op zijn kop met zijn glitterende huispakken, zo heftig dat zelfs ik er een wilde hebben.


Er was altijd wel iets waar iedereen het over had ’s ochtends. Zoals zijn harde krullen en zijn pannetje met wasverzachter op het vuur. Op mij maakt zijn ondernemerschap en doorzettingsvermogen altijd weer grote indruk. Al gaat niet altijd alles even goed met zijn initiatieven, Roy gaat nooit bij de pakken neer zitten. Zo knalt hij er meteen weer een pop-up store uit tegenover zijn eigen winkel. Niet te stoppen. Van de week kreeg ik een appje van ons Royke met het verzoek ’even een bakkie te doen’. Dat kan natuurlijk altijd, alleen, ik zit met een slijmbeursontsteking waardoor autorijden niet echt verstandig is. Geen probleem, ik kom naar jou toe, en o ja, of dat op camera mocht. En daar kwam de grote Mercedes uit Tilburg voorrijden. Heel makkelijk, want ’dan kunnen we gelijk samen verder rijden naar de opnames van de kerstpromo’s van SBS!’ Hij organiseert de boel strak, met een superwitte glimlach en een sigaret tussen de vingers. Je zou hem bijna de Charmeur uit het Zuiden gaan noemen. Een waterval van weloverwogen ideëen werden energiek op mij afgeschoten. Ik was nog niet zo met volgend jaar bezig, maar na het bezoek van Royke zit ik in elk geval tot aan carnaval 2017 vol. Een lang verhaal kort: volgende week gaan we een carnavalsduet opnemen. En vanaf eind februari ligt nu ECHT mijn corrigerende ondergoedlijn in de winkel. Ik heb helaas wat oponthoud gehad bij de productie, maar eind februari is de Huishoudbeurs en daar wordt het groots gelanceerd. En Royke zou Royke niet zijn als hij niet al gaande het gesprek een aantal van mijn activiteiten met die van hem zou combineren en versterken. Dus Sexy Correctie komt ook in zijn winkel, we gaan een carnavalsduet doen wat natuurlijk zal gaan over een wandelend worstenbroodje in corrigerend ondergoed, T-shirts en sweatshirts. Even die rechterschouder van mij opereren 21 december, maar daarna gaan de handjes de lucht in. Zin in!