×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

26.10.2016 -

Ik ken in Nederland maar twee mannen die zó rap van tong zijn, dat ze mij altijd harder laten lachen dan wie dan ook: Gordon en Richard Groenendijk. Goor zie ik wat vaker dan Richard en dan is het altijd bal. Met Richard doe ik al jaren Ranking The Stars en dan druipt de baldadigheid er steeds weer vanaf. Maar een goed gesprek behoort met alle twee ook tot de mogelijkheden. Nu wil het geval dat beide mannen televisie maken voor RTL. Goor maakt meerdere programma’s en Richard maakte tot voor kort de Jopie Parlevliet Show.


Jopie Parlevliet is gebaseerd op een aantal karakters uit Richard’s omgeving en resulteert in een gezellige Rotterdamse tante die in haar vermomming alles durft te vragen aan haar gasten. Seizoen 1 smaakte naar meer bij RTL en daarom kwam er een uitstekend seizoen 2. Succesvol ook, met een miljoen kijkers of meer. Supergezellige televisie, zeker als je het na het ultramoderne virtuele Dance Dance Dance uitzendt. Ik vond het wel lekker met elkaar clashen. Maar daar dacht RTL anders over. Jopie werd gecancelled omdat het een te oud publiek zou trekken. Gordon heeft een programma Nooit Meer Naar Huis, waarin hij mensen die iets verdrietigs hebben meegemaakt, verrast met een trip naar een bijzondere bestemming. Prachtig programma, waarin we Goor van die sensitieve kant zien die ik in hem bewonder! Goor’s programma scoort niet zoveel kijkers als Jopie, maar krijgt wél een vervolg, tot verbijstering van onder anderen Cornald Maas. Nu is er dus een soort strijd gaande tussen kamp Gordon en kamp Richard en ik vraag me echt af waarom. Hoe kun je die twee programma’s met elkaar vergelijken? Het ene programma heeft NIETS met het andere te maken. En sinds wanneer probeert iedereen het waarom van de beslissingen van zenderbazen te beredeneren? Het zal toch wel iets met geld, sponsoring en contracten te maken hebben? Ik ben er fel op tegen dat we appels met peren vergelijken, terwijl ze alle twee heerlijke fruithappen maken. Misschien hoort Jopie Parlevliet meer in het theater of bij een andere zender en komt het daar alsnog goed mee. En Goor heeft zeker een grotere vinger in de pap bij de zender dan laatbloeier Richard Groenendijk. Hoe dan ook, laten we die twee mannen nou niet tegen elkaar op zetten, want stiekem hoop ik die twee talenten ooit nog eens sàmen in een programma te zien. Hilarisch!