×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

21.09.2016 -

Wat een waanzinnig leuke serie heeft die Eva Jinek gemaakt! In de Verenigde Staten Van Eva gaat ze op een persoonlijke reis door Amerika, van de west- naar de oostkust. Ze probeert de Amerikanen beter te begrijpen en te ontdekken of het land van haar jeugd nog bestaat. Journalistiek verantwoord en informatief was ze altijd al, maar dat in combinatie met superpersoonlijk en warm doet het laatste stukje ijskonijn-gevoel wat je nog over haar kon hebben volledig smelten.


Ze neemt ons mee naar Tulsa waar ze 38 jaar geleden geboren is. Eva is te gast bij een lokale televisieshow, samen met de fotograaf die haar moeder’s zwangerschap volgde omdat mams geen ruggenprik wilde bij de bevalling. Dat was dusdanig uitzonderlijk in Amerika dat de pers er zelfs op afkwam. De fotograaf maakte ook Eva’s babyfoto’s en laat haar 38 jaar na dato alle negatieven daarvan zien, foto’s die zelfs haar ouders nooit gezien hebben. Eva hield het niet droog en ik thuis ook niet. Wat een heerlijk eerlijk wijf is zij toch. Eva praat alleen niet graag over haar liefdesleven en al helemaal niet over haar exen. Toch was ze afgelopen week te gast bij een van hen, de succesvolle bioloog Freek Vonk, sinds kort te zien in zijn eigen tv-programma De Super Freek Show. En hoeveel liefs spatte daar nog steeds vanaf. Exen, zoals intelligente exen behoren te zijn. ’Toen het net uit was met Freek’, vertelde zij, ’stond ik een keer bij de supermarkt en vroeg het meisje achter de kassa of ik Freek Vonk-dierenplaatjes spaarde, en de hele rij achter mij hield de adem in.’ Maar relax en haal adem mensen, tussen die twee blijkt het helemaal goed te gaan.

Het was sowieso een beetje het weekend van Eva Jinek. Te gast bij Freek overleefde zij met verve, flirtend en zelfs gillend toen ze haar handen in een donkere doos moest steken om de poten van een glibberige octopus te identificeren zonder dat ze kon zien wat ze aanraakte. Heerlijk om iemand eens net zo hard te horen gillen als ik zelf in een soortgelijke situatie. Bij Jopie Parlevliet was ze te gast samen met Merel Westrik. Ook zo’n verademing haar eens te zien kwebbelen met een vriendin naast haar op de bank. Nog even die look van skinny jeans en hoge pump in de vernieuwing en ik kan er niets, maar dan ook echt niets meer op aanmerken: Eva is een heerlijk mens!