×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

30.05.2018 -

Waarom ze mij nooit voor Wie Is De Mol? hoeven te bellen? Simpelweg omdat ik omkom in mijn eigen enthousiasme als ik meewerk aan een programma dat ik leuk vind, dus ik zou nooit tot de dag van uitzending kunnen wachten om het met de rest van Nederland te delen. Laat staan dat ik een Mol zou kunnen zijn en het niet eens met mensen op de set zou mogen delen... Nu werd ik gevraagd voor Het Perfecte Plaatje, het programma waarin acht BN’ers in korte tijd een zo goed mogelijke fotograaf moeten worden. Maar of ik daar nog wél even mijn mond over wilde houden.


Dat moet je lekker aan mij vragen, degene die vlogt voor LINDA.tv, schrijft voor de Weekend en verslaafd is aan social media. Bovendien ben ik meteen bloedfanatiek aan het oefenen geslagen met camera’s met draagbanden met mijn naam erop. 'Waar komen die camera’s ineens vandaan?',  vroeg iedereen. Ik kwam er mee weg door te zeggen dat ik mijn oude hobby weer eens op ging pakken, maar camera’s met je naam erop, dat is best gek. Niet iedereen vertrouwde mijn verhaal dan ook, al helemaal niet toen ik op Ibiza de hulp inriep van een vriendin, fotografe Monique Matthijssen, en we in een weiland op onze knieën tussen de schapen en hun lammetjes gezien werden door bekenden die langskwamen. Toen ik ook nog eens in Nederland gespot werd met sterfotografe Patricia Steur, die ik al een tijd niet gezien had, werd het verhaal steeds duidelijker.

Nu mag het hoge woord er gelukkig officieel uit; ik doe mee aan het leukste programma van Nederland waar je maar voor gevraagd kan worden. Ik heb er alles voor afgezegd en ben voor dit programma een paar weken terug naar Nederland gekomen. Ik doe nog wel een paar andere leuke klussen erbij, waar ik nog niets over kan zeggen – daar gaan we weer… Maar in combinatie met het tijdrovende Perfecte Plaatje werd dat wel goed plannen en daarom was tijdelijk naar Nederland verhuizen de enige optie.

Waarom ik zo over mijn toeren van enthousiasme ben over mijn deelname? Behalve dat ik iets ga leren wat ik altijd al heb willen leren, is dit ook het enige programma waar sommige kandidaten een heel nieuwe carrière aan over hebben gehouden. Dat zou toch wat zijn, dat ik op mijn ouwe dag gewoon nog even lekker professioneel fotograaf word? 

Dus mijn medekandidaten Ruben van der Meer, Jim Bakkum, Mari van de Ven, Herman den Blijker, Lieke van Lexmond, Ryanne van Dorst en Marlijn Weerdenburg zijn gewaarschuwd. Ik ben sowieso een fanatiekeling, maar ik ga dit keer écht voor de winst!