×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

16.05.2018 -

De familie Pos is bekend geworden door hun deelname aan Helemaal Het Einde!, een reallifeserie over drie Hollandse gezinnen die emigreren en elders vanuit het niets een volledig nieuw bestaan opbouwen. In het eerste seizoen gingen ze naar Chili. In het begin vond ik Ilona en Stephan Pos een nogal omhooggevallen middelmatig stel, dat zich wel heel erg verheven voelde boven de andere twee gezinnen. Na een aantal afleveringen heb ik mijn mening compleet bij moeten stellen. Die middelmatigheid bleek normaalheid te zijn en hun echtheid bleken ze gewoon te tonen zonder ook maar iets bij te stellen. Ilona is een normale, echte, lieve moeder voor haar twee normale, echte zoontjes Bjorn en Tycho, die zijn zoals we zoveel jongetjes van die leeftijd kennen. Stephan is een doodnormale vader die zoals alle vaders altijd denkt dat hij leuk is en juist daarom ook echt irritant leuk is. Bij hem denk je wat je thuis zo vaak denkt: heb je hem ook weer!


Ilona lacht altijd heel verstandig om de grapjes van Stephan, hoewel ik het idee heb dat ze ze nog echt leuk vindt ook. Kortom: 'echt' is ook hier weer het sleutelwoord voor succes! Waar in Helemaal Het Einde! de familie Pos al snel uitgroeide tot een succes, zagen we de andere gezinnen door de mand vallen met hun yogaschooltje en ’multinational’ in koffie en stroopwafels. De Posjes konden hun modderige onderkomen al snel inruilen voor een penthouse in de hoofdstad Santiago. Hun handel in mousserende wijn veranderde al gauw in een imperium van Chileense wijnen, die nu overal verkrijgbaar zijn in Nederland.

Hoewel het er niet om ging een winnaar uit de serie te laten komen, waren Stephan, Ilona, Bjorn en Tygo Pos overduidelijk de winnende familie van seizoen 1. Daarom hebben ze nu hun eigen tv-programma: Vamos Met De Familie Pos. En weer geniet ik.

Deze keer volgen we ze op hun roadtrip door Argentinië, Brazilië, Colombia en Peru. Ilona die al krijst bij het zien van een Zuid-Amerikaanse mug, Bjorn die een soort Freek Vonk blijkt en hem steeds smeert om de krokodillen van dichtbij te bewonderen, de immer onhandige Stephan die met zijn short aan de achterbank van de jeep blijft hangen en de reis zonder blikken of blozen vervolgt in zijn onderbroek en Tycho die zich alleen maar constant afvraagt wat ze hierna nou eens zullen gaan doen. Het is gewoon een normale (maar slimme) Nederlandse familie op het avontuur van hun leven en dat levert een topvakantiefilm op, elke woensdagavond om half 10 op RTL4. Ik geniet van zulke oprechte televisie!