×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

9.05.2018 -

Zoals elk jaar vinden we allemaal weer wat van het Eurovisie Songfestival en vooral van onze nationale inzending. Het is net als met voetbal, er staan weer 17 miljoen coaches langs de lijn die het allemaal beter weten dan degene die het moet doen. Die discussies zijn aan de ene kant superleuk, maar aan de andere kant wil je toch nooit in de schoenen staan van een Ronald Koeman of, in dit geval, een Waylon. Wat een gezeik krijg je dan over je heen. Terwijl je gewoon niet meer kan doen, en ook doet, dan je stinkende best!


Met het Songfestival in Lissabon voor de deur wil ik daarom mijn diepe respect voor Waylon uitspreken. Zelden heb ik een artiest gezien die, misschien wel ogenschijnlijk, zo rustig blijft onder de druk van ál die meningen over zijn liedje, zijn jasje, zijn hoed, zijn dansers, de polls. En dat in een periode waarin hij ervoor had kunnen kiezen gewoon lekker thuis te blijven zitten bij zijn mooie zwangere vriendin! Maar nee, Waylon ging lekker mee op de bus naar Lissabon, zit daar met zijn Bibi en nog wat mensen in een appartementje, waar gewoon gekookt wordt en lekker ontspannen, precies zoals ze dat in Nederland doen. Intussen doet hij wat straatconcerten om met zijn nieuwe publiek in contact te komen en laat hij al het gezanik na de repetities rustig over zich heen komen. 

Hij gelooft in zichzelf en vooral in zijn muziek. Waylon is een rasartiest en dat blijkt nu meer dan ooit tevoren. Hij heeft zich ook nog nooit de les laten lezen, zelfs niet door een Ilse DeLange. Als het niet gaat zoals hij denkt dat het moet gaan, gaat het alsnog zoals hij denkt dat het ’t beste is, linksom of rechtsom. Hij heeft oog voor detail en speelt met de regie en de uitstraling van zijn Outlaw-act totdat hij tevreden is. Ook ik had een ander favoriet liedje, maar ik hoef er niet te staan, dus hij moet lekker blijven doen waar hij zo goed in is, namelijk zijn eigen keuzes maken.

Al die meningen van iedereen die gebaseerd zijn op die twee repetities. Ze zouden eigenlijk niemand moeten toelaten bij die repetities, laat die mensen rustig oefenen en verbeteren. Nederland komt dit jaar met de sterkste en meest controversiële act sinds jaren en laat daarmee alle middelmatige Songfestivalzekerheidjes van voorgaande jaren achter zich. De dood of de gladiolen, ik hou ervan! Wat mij betreft kan hij ongeacht de uitslag sowieso niet meer verliezen. Waylon liet zich ontvallen dat hij net als de vorige keer van zijn deelname geniet en elk jaar wel naar het Songfestival zou willen. Nou, van mij mag hij, want we hebben geen betere in Nederland. Ik ben meer dan ooit Team Waylon!