×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

14.03.2018 -

Vorige week kwam er een blad uit met een foto van mij op de cover, met onderkin, want die heb ik inderdaad, en met de tekst: 'Patty’s gevecht met de kilo’s eindigt op een operatietafel in België!' Mij hadden ze niet kunnen bereiken om een en ander te verifiëren, zo stond er bij vermeld.


Dit was het begin van een tumultueuze week voor mij, want na dit verhaal verscheen er een interview met een mevrouw in een krant, en zij be­vestigde dat ik via haar op die operatietafel terecht was gekomen. Ze wist zelfs hoeveel ik woog, hoe lang en hoe breed ik was en hoeveel kilo ik inmiddels was afgevallen. Het bleek te gaan om een mevrouw met een praktijk in Barendrecht, waar ik ergens in januari op 'consult' was geweest. Zij verwijst mensen naar plastische chirurgen of, in geval van overgewicht, naar doktoren die maagverkleiningen doen.

Onze meeting was geen positieve. De rillingen liepen me over het lijf van deze bijde­hante tante en ik besloot het bezoek aan haar 'praktijk' dan ook gauw te vergeten en niet met haar in zee te gaan. Wel had ze mijn gegevens natuurlijk al. 

Na mijn bezoek aan haar heb ik nog heel wat omzwervingen gemaakt om hulp te zoeken bij mijn afvalstrijd. Ik ben bij een internist in Nederland geweest en naar Marbella gevlogen, waar ik een heftige medische indicatie kreeg van een echte arts. Ik raakte daarvan in paniek, wilde daar niet langer blijven in mijn eentje en ben om de kalmte te bewaren eerst teruggevlogen naar mijn Antoine op Ibiza. Uiteindelijk ben ik terechtgekomen bij een obesitasspecialist in België, die wat mij betreft met de juiste medische oplossingen kwam. 

Maar tot mijn verbazing verrees daarna de strakgetrokken vrouw uit Barendrecht weer uit haar as, gekwetst dat ik nog steeds niet van haar gesponsorde interventie gebruik wilde maken, maar mijn eigen (betaalde) plan trok! Ze dacht heel slim mee te kunnen liften op mijn plan qua publiciteit en stapte met mijn medisch dossier van dat ene 'consult' naar de krant om haar verhaal over mij te doen. En de krant tikte klakkeloos alles op wat Eucalypta uit Barendrecht te vertellen had, zonder wat dan ook bij mij te verifiëren. Niet netjes en absoluut not done.

Niet alleen de krant, maar ook deze mevrouw zou met haar 'privékliniek' aan haar haren voor de rechter gesleept moeten worden omdat ze helemaal geen medische opleiding heeft. Het is gewoon een omhoog­gevallen schoonheidsspecialiste die nu raad geeft waar je maagverkleiningen kan laten doen en daar dan 3.000 euro voor rekent. Drie­duizend euro! Haar medische licentie afpakken kan niet, want die heeft ze dus niet. Gelukkig kan ik haar wel op basis van schending van privacy aanpakken. Het lekken van mijn gewicht en andere per­soonlijke gegevens aan de pers kan en mag namelijk niet.

En dan nog wat: het betreft hier dezelfde vrouw die Barbie op een stoel zette, in de verwarde staat waarin dat meisje verkeert, haar nog meer botox adviseerde en cadeau gaf, als ze eerst maar eens haar hele verhaal vertelde. Om vervolgens ook met dit verhaal naar de pers te lopen. Vervolgens zat de ex van Barbie de week erop op diezelfde stoel met zijn nieuwe vriendin voor een gratis spuitje botox zijn kant van het verhaal te vertellen…

Deze vrouw met haar 'kliniek' adverteert op haar social media met foto’s van Cristiano Ronaldo, Kim Kardashian, Adele, Renée Zellweger, Jennifer Lopez, Tom Cruise en zelfs met Melania en Ivanka Trump en stelt dat zij voor iedereen kan regelen dat ze er net zo goed uitzien als deze sterren. Mijn foto had ze er ook een ochtend op staan, maar ik werd daar meteen op geattendeerd en die heeft ze voor de zekerheid na één telefoontje toch maar van haar accounts verwijderd.

Het zal jullie niet verbazen dat ik alle bovenstaande beroemdheden schriftelijk verwittigd heb van de wanpraktijken van deze sluwe huisvrouw uit Barendrecht. Nu maar hopen dat zo’n Kim Kardashian een fikse claim voor het misbruiken van haar portretrecht bij deze dame neerlegt. Dat
zal haar leren.

Wat mij echter nog het meest verbijstert is dat iedereen, zonder enige medische achtergrond, in Nederland een 'privékliniek' (want zo noemen ze het dan) kan beginnen en zo voor veel geld tussenpersoon kan gaan spelen voor cosmetische en bariatrische artsen. Dit soort mensen
kán helemaal geen vakkundig advies geven, want ze weten helemaal níets van het vak! Ze hebben er niet voor gestudeerd, ze weten alleen alles van financiën. Dat zou toch verboden moeten worden in een land waar wij elk medicijn 100 keer omdraaien voordat we het één keer goedkeuren!

Maar zolang er aan dit soort praktijken niets gedaan wordt, laat dit dan een waarschuwing voor iedereen zijn; trap niet in de 'medische' adviezen van zo’n peperdure consulent. Vergeet niet dat je maar één lichaam hebt. Inmiddels is mijn advocaat druk in de weer met deze dame en met de desbetreffende krant en duurt mijn strijd met het lichaam, dat nog niet helemaal doet wat ik wil, voort. Ik neem deze week even rust op mijn berg in Ibiza en probeer de ergernis over Eucalypta achter me te laten.

O ja, nog even dit: in die krant werd ook nog beweerd dat ik onder het mes zou zijn gegaan omdat ik zo graag een nieuwe tv-klus wil. Nou, ik kan je verzekeren, de dag dat ik me laat opereren voor een nieuwe televisieklus gaat echt nooit komen! Bovendien staat mijn agenda al tot en met september vol met leuke klussen, dus opereren was niet nodig ook. Misschien dat dat de schrijver wel steekt. Opereren doe je voor je gezondheid, als het echt moet, niet omdat je op tv wilt.  

In de tussentijd had ik een gastrol in de serie Familie Kruys van Linda de Mol. Het was enig. Ik ben dol op Linda en vertrouw haar compleet. Zij vroeg mij of ik de zoektocht naar een gezond en slank lijf vast wilde leggen voor LINDA.tv. Dus wil je mijn wel en wee de komende tijd volgen, dan kan dat behalve hier in mijn columns vanaf volgende week via LINDA.tv. Daar kan iedereen precies zien wat mij mankeerde en waar ik precies aan geholpen ben. En ook hoe het met mijn afvalstrijd gaat!