×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

7.03.2018 -

Jullie weten inmiddels wel dat vrijdagavond bij ons thuis The Voice-avond is. Inmiddels is dat The Voice Kids-avond en daar was kleine Maya. Ze zong Zwart Wit van Frank Boeijen. Wat een keuze voor een meisje van acht. Waar de politiek en de rest van het land elkaar al jaren in de haren zitten met soms keiharde woorden, legde kleine Maya ons simpel, luid en duidelijk uit hoe het zit: 'Sommige mensen pesten elkaar omdat ze een andere huidskleur hebben, maar dat moet helemaal niet'.


Nou lieve Maya, het is nog veel erger gesteld met ons ooit zo tolerante landje en wat ben ik blij dat jij die boodschap zo krachtig uitdraagt. Daar zouden veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. Wij zijn sinds lange tijd weer even in Nederland geweest en ik werd zuchtend wakker vanochtend. Wat een nieuwsweekje was dit zeg. Ik ben en blijf nou eenmaal een showbizzmeiske, dus ik volg dat nieuws nog steeds op de voet.

Het was de week van het boek van Gordon en de exit van Humberto Tan. Over dat boek van Gordon ga ik niets anders zeggen dan dat ik blij ben dat hij zo trots is dat het goed verkoopt. Over Humberto wil ik wel wat kwijt. Ik kan natuurlijk zeggen: 'Hoe kun je dit nou niet hebben voelen aankomen?'

Ik kies er echter voor om te zeggen dat het Humberto siert dat hij zelf zijn vertrek aankondigde, en nog wel zo emotioneel. Zo zijn er wel meer keuzes om de toon van de muziek te bepalen. Waarom zeggen dat het nummer van Waylon zo goed is dat hij het zelf niet geschreven kan hebben? Je kan ook zeggen: 'Wow, dat hij dit zelf geschreven heeft, te gek!'

Waarom zeggen dat Kenneth Herdigein terugkeert naar GTST en dan in een bijzin er bij zeggen dat je geen idee hebt wie hij is? Waarom het niet gewoon leuk vinden dat een prima theateracteur zich niet te goed voelt voor GTST? En waarom zeggen dat je op tv in therapie gaat voor het geld? Natuurlijk word je betaald voor wat je levert en is het je werk, maar je kiest je klussen toch uit op basis van wat je leuk vindt om te doen, en niet alleen voor de poen?

Ik ga ook meedoen aan dat programma, uiteraard ook betaald, maar ik vind het bovenal heel interessant om te zien hoe ik er nu bij sta. Ik vind het bovendien fantastisch om uit te dragen dat niemand zich hoeft te schamen om in therapie te gaan. Sterker nog, dat zouden meer mensen moeten doen. Lieve Maya, misschien moet je de volgende keer een liedje van Toontje Lager zingen en het publiek eens uitleggen wat een toontje lager betekent. Misschien dat hen dan duidelijk wordt dat je daarmee ook een groot verschil kunt maken!