×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

28.02.2018 -

Ik vind Ali B een van de grootste sterren van dit moment in Nederland. Ik weet nog goed dat er in het programma Ranking The Stars ooit werd gediscussieerd over wie van de kandidaten de moeite waard was om een aflevering van College Tour te vullen en wie niet, en waarom dan. Er ontstond een fanatisme waar ik een beetje van schrok.


Georgina Verbaan, Isa Hoes, Remy Bonjasky – allemaal vonden ze dat ze er thuishoorden. Ik snapte niet zo goed waarom dat als zo’n grote eer moest worden beschouwd. Ik vind een programma waar Holleeder te gast is geweest niet echt een reden om daarna nog met een enorm eergevoel plaats te nemen in de stoel tegenover Twan Huys. Bovendien, zo vervolgde ik mijn relaas: '…was knuffelmarokkaan Ali er ook al eens te gast geweest, dus zo bijzonder is die plek niet'.

Elke keer als ik Ali nu op tv zie, moet ik aan die stupide opmerking van mezelf terugdenken. Daar ging ik toch even goed de fout in zeg, als je ziet waar hij nu staat. Ik zag toen kennelijk dat enorme talent, de visie, het ondernemende en de humor van Ali nog niet. Door de Olympische Spelen hebben wij de laatste tijd nagenoeg geen commerciële zenders bekeken. De televisie stond de hele dag eigenlijk automatisch op de publieke zenders, ook al was er geen sport. Wie Is De Mol?, De Luizenmoeder, Mensjesrechten en Tijd Voor MAX zijn mijn favoriete programma’s op dit moment.  

Maar op één avond in de week vergaten wij NIET te zappen. De vrijdagavond! Vrijdagavond gaan de kaarsjes en de haard aan, want dat is onze The Voice-avond, gezellig samen. En hoe dol ik ook op de eerlijkheid van Anouk ben, waar wij het meest blij van worden is van Ali. Ondanks het feit dat hij zelf niet kan zingen, snap ik dat zoveel kandidaten hem kiezen als coach. Het wordt namelijk nooit saai, hij heeft een eigen label en een eigen boekingskantoor en managementbureau, hij weet je carrière binnen twee minuten duidelijk voor je uit te stippelen én je gelooft hem.

En dan is het ook nog 'een mattie', hij zal je nooit laten vallen. Eigenlijk is hij gewoon de ster van dit format. Bovendien lijmt hij met humor al die ego’s van al die andere coaches aan elkaar. Hij verzint briljante programma-ideeën als Ali B Op Volle Toeren en hij verkoopt met zijn Gabbers gemakkelijk de Ziggo Dome drie avonden op een rij uit. Wat zou die gekke knuffelmarokkaan inmiddels waard zijn? Superknap gedaan Ali. Je bent inmiddels natuurlijk veel meer waard dan een plek in College Tour, op alle fronten. Mijn oprechte excuses!