×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

14.02.2018 -

Deze week is het zover, dan vindt de nu al veelbesproken finale van The Voice Of Holland plaats. Maar voor het zover is, wil ik even mijn momentje pakken, net als Anouk deed. Mag ik alsjeblieft ook nog even zeggen dat het totaal van de gekke is dat Kimberley niet meer in de race zit? De Kimberley die in de kwartfinale nog vier tienen wist te scoren met haar cover van Michael Jackson’s Earth Song. Oké, er zaten wat kleine schoonheidsfoutjes in haar Beyoncé-liedje, maar dat gebeurt iedereen weleens en dan gaan ze ook door. Kom op, Kimberley is de enige met wie je morgen naar een Amerikaans platenlabel kan stappen en dan echt kans maakt op een internationale deal. Wat ging er mis? De tellling? Was ze simpelweg te sexy voor het Nederlandse publiek? Er is in elk geval niemand beter dan Kimberley.


Anouk ging uit haar plaat, noemde ons een dom volk waar je ook niet aan over moet laten welk liedje naar het Songfestival gaat. Hard, keihard, maar er zit wel een kern van waarheid in. Ik snap ook haar kritiek op de styling wel. Nienke trad uiteindelijk in een blouse van Anouk op omdat het soms wel carnaval lijkt. Zoals Samantha met een zwarte leren broek, een groen leren jack, glittertop, hoge hakken, lange glitteroorbellen, veel te zwarte oogleden, een voorhoofd dat de hele week in de botoxtas van Robert Shoemacher heeft gelegen en veel te lange dode blonde extensions. En dan zo’n gevoelig liedje als Papa zingen. Tja, dan voel ik niet meer wat ik in het begin voelde. Het is allemaal zo hard, met veel te veel afleidingsmanoeuvres.

Geef mij dan maar die lieve Jim, die nog steeds niet kan geloven dat hij er staat. Wat hij verder zou moeten doen, weet ik niet, maar ik voel het wel als hij zingt. Demi, hartstikke leuk, maar we hebben al een Maan, dus ga ik voor Nienke of Jim als winnaar. Ik wil ook nog een lans breken voor Tjindjara. Met Tjindjara komt het net zo goed als met Vinchenzo van vorig seizoen, hoppa een hit maken en niemand weet meer dat je in The Voice hebt gezeten.

Hoe dan ook, ik geloof dat Kimberley er uiteindelijk toch uitkomt als de grootste. Ik hoop dat Martin Garrix zijn ogen en oren open heeft gehouden, dan komt het helemaal goed. Maar ja, ook ik behoor uiteindelijk tot dat domme volk dat het niet weet hé, dus we gaan het zien. Kimberley is voor mij in elk geval de enige echte winnaar en Anouk gaan we verschrikkelijk missen volgend seizoen. Het waren heerlijke ongemakkelijke tv-momenten!