×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

6.12.2017 -

Kerstmis is voor velen de tijd van bezinning. Het afgelopen jaar nog eens de revue laten passeren: waar was je blij mee of juist verdrietig om? Waar staan we nu in het leven en waar gaan we naartoe? Voor mensen die geen lekker jaar hebben gehad, kan dit een moeilijke tijd zijn. Een beetje gevoelig en melancholiek. Melancholie is niet altijd makkelijk om mee om te gaan. Letterlijk betekent melancholie dat je in een gemoedstoestand verkeert die neigt naar depressie, met een verdrietige kijk op het verleden of een onvervuld verlangen. Ook in mijn leven zijn er onverwachte gebeurtenissen gepasseerd, maar ik moet zeggen dat ik daar achteraf ongelooflijk blij mee ben. Geen Shownieuws meer doen is jammer, maar na tien jaar eindelijk op tijd naar bed kunnen is me inmiddels ook heel veel waard. Een verhuizing naar Ibiza was best eng in het begin, maar als ik nu een paar dagen in Nederland ben, mis ik mijn huisje op de berg echt ontzettend.


Mensen vragen zich af of ik de kerst niet liever in ons huis in Amstelveen had willen vieren omdat het in Nederland ècht winter is en ik daar altijd helemaal los ging met versieren. Ik heb nieuws voor ze, alle kerstspullen zijn met de verhuizer meegekomen de berg op. Niet alles heeft het overleefd, maar wat er nog is, hangt hier inmiddels en schittert je tegemoet. Het lijkt wel tuincentrum Osdorp op Ibiza! Ik voel me helemaal senang.

Daarom zijn de eerste rigoureuze beslissingen ook al genomen. Ons huis in Amstelveen gaat weer de verhuur/verkoop in. Bij een andere makelaar, alle spullen gaan eruit en we gaan het gestoffeerd opleveren. Ik wil alleen nog maar een klein flatje in Nederland waar ik kan verblijven als ik hier leuke dingen doe. Zoals de carnavalskraker die ik weer met Roy Donders heb ingezongen en de leuke tv-optredens die al staan gepland voor volgend jaar.

Het is op Ibiza overigens best koud nu. Vier graden was het vannacht, maar overdag is er altijd weer dat heerlijke zonnetje met een kraakheldere blauwe lucht. Ik zou al die melancholieke mensen willen adviseren: kijk niet om, het heeft geen zin. Kerst is juist om een nieuw begin te maken. Vier de toekomst, een nieuw begin. En het hoeft niet duur te zijn. Ren naar de Action, versier de boel, gooi er zoveel mogelijk lichtjes en ballen tegenaan, kaarsen aan, lekker dicht tegen elkaar aan kruipen en elkaar beloven dat het volgend jaar allemaal weer goed komt. Vergeet de glühwein van de Lidl niet!