×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

29.11.2017 -

Ik was onlangs voor de tweede keer in Marrakech en dat was zeker niet de laatste keer. De eerste keer was jaren geleden, voor mijn serie Brard Gaat Extreem. Daarin dook ik onder in een gemeenschap en paste me in die tijd volledig aan aan hun regels en levensstijl. Zo ging ik van de Eskimo’s naar het regenwoud in Suriname en via de Hare Krishna naar Marrakech in Marokko. Daar verbleven we één nacht en van daaruit gingen we naar het Atlasgebergte waar ik een week logeerde bij de Berbers, die een soort markt organiseerden waar ze al hun waar één keer per jaar aan elkaar te koop of te ruil aanbieden. Eén groot spektakel van geuren en kleuren. Het was er mooi en helder overdag en ’s nachts ijskoud in het tentenkamp, overkoepeld door een schitterende sterrenhemel.


Een waanzinnige trip, waar mijn liefde voor Marokko ontstak. Ik had voor mijn gevoel veel te weinig tijd in Marrakech en hoopte daar ooit eens terug te komen. En nu was het dan zover. Antoine ontwerpt bij ons op Ibiza een project dat verhuurd gaat worden als een sprookjespaleis. Hoe heerlijk om daar bijvoorbeeld te trouwen en je hele familie op locatie om je heen te hebben in de mooiste week van je leven. Om inspiratie op te doen, mocht hij met de ontwikkelaar een paar dagen mee naar Marrakech om de mooiste boetiekhotels en riads te bekijken. Riads zijn traditionele Marokkaanse huizen of paleizen, die nu vaak als hotel dienst doen. Inmiddels is steeds duidelijker aan het worden dat Antoine en ik een goed koppel vormen als architect en stylist en dus mocht ik ook mee. Wat een heerlijke opdracht! Nog nooit heb ik zo vaak ge-oooooht en ge-aaaaaht in drie dagen tijd. Tegelfabriekjes waar je naar eigen ontwerp tegels met de hand kunt laten maken, lakmuren die met de hand uitgebeiteld worden, het leek wel kant. Designhotels met grote open haarden, paarse banken, groene kussens, streepgordijnen, mix & match zoals je het nog nooit eerder zag. Klassiek aan de basis, maar met een ontzettend gewaagde Marokkaanse twist, die het voor mij tot de spannendste interieurstijl ooit maakt.

Ik denk dat mijn stappenteller ontploft is, maar drie dagen Marrakech waren wat mij betreft weer veel te kort. Tussendoor wel nog even lekker in de hammam gebadderd en massage gehad, je moet tenslotte ook daar de tegels bekijken. Fantastisch gegeten, de restaurants zijn vaak mondainer dan in menig Europese hoofdstad en de mensen zijn er zo ontzettend lief en warm. Marrakech is een aanrader voor een lang, romantisch weekend weg zonder kinderen, dat hoeft niet altijd Parijs of Londen te zijn. En daarnaast, het was mij al eerder gezegd, maar voor mij is nu overduidelijk geworden dat naast televisie styling echt mijn tweede grote liefde is. Daar ga ik hier op Ibiza een tweede carrière van maken!