×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

20.09.2017 -

Op zondag 24 september wordt een van de leukste Nederlandse kinderen ooit tien jaar: Shane Kluivert. Hij stapte net over van Paris St. Germain, waar zijn vader Patrick technisch directeur was, naar de jeugdopleiding van FC Barcelona, terwijl Patrick inmiddels sportcommentator en analist bij een Spaanse sportzender is. Laten we het erop houden dat het allemaal een geluk bovenop een ander geluk is.


Dat is de ganse familie van harte gegund, want het geluk is niet altijd aan hun zijde geweest. Mama Rosanna heeft een zware periode gehad, vechtend tegen kanker, maar zoals het er nu voorstaat, gaat het de Kluiverts weer voor de wind. Niet alleen zoon Justin, uit een eerder huwelijk van Patrick, belooft een grote voetballer te worden, kleine Shane is eveneens een waanzinnige belofte, zeker nu hij de best mogelijke jeugdopleiding geniet bij Barcelona.

Maar Shane is niet alleen succesvol op het veld. Met 165.000 volgers op Instagram is hij een van de meest populaire Nederlandse kleine vloggers. Zijn account wordt gemanaged door broer Nino, maar inhoudelijk moet Shane het allemaal zelf doen. Kookles, een potje voetbal, ontwapenende boodschappen voor opa’s en oma’s of gewoon een fotootje van het kleine mannetje die van vermoeidheid tegen zijn papa in slaap valt in een restaurant. De ene post is nog leuker dan de ander, in vloeiend Engels, in bijna perfect Frans en nu ook nog in het Spaans.

Ik ben niet de enige die zo van het Instagramaccount van Shane geniet. Het verwijderen van het kroontje van een aardbei met de tekst: ’Goodmorning everybody, breakfast time’, levert 248.413 weergaves op, met 307 reacties! De meesten zwijmelend van liefde en hier en daar een moeder die zich afvraagt waarom haar kind dit niet doet.

Shane ondertekende vorig jaar een kledingcontract bij Nike. Uitzonderlijk jong, maar Nike staat erom bekend dat ze investeren in jonge talenten waarvan zij denken dat het grote sporters gaan worden. Uit angst dat een ander sportmerk er eerder bij zou zijn, haalden ze ook maar meteen broer Justin binnen. Natuurlijk waren er ook een paar zure reacties op het contract van de piepjonge Shane, maar ik kan me voorstellen dat dit contract een win-win situatie is voor alle partijen. Want wees eerlijk, wie wil die superschattige, sportieve Shane nou niet als boegbeeld? Ik ben enorm fan. Fijne verjaardag, lieve Shane, kan niet wachten om te zien hoe je het gevierd hebt!