Coen Verbraak wint Sonja Barend Award 2013

Coen Verbraak heeft de Sonja Barend Award 2013 in de wacht gesleept. De journalist en programmamaker kreeg de award uitgereikt in De Wereld Draait Door voor zijn interview met oud-ABN Amro-bestuurder Rijkman Groenink.

Volgens Verbraak heeft het lang geduurd voordat hij de bankier zover had dat hij mee wilde werken aan het interview. "Nadat ik een lijstje had gestuurd met wie er mee zouden werken, kreeg ik een mail waarin hij zei dat een kopje koffie geen kwaad kon." Volgens naamgever van de award, Sonja Barend, is de spanning in het interview met Rijkman Groenink de belangrijkste reden voor de keuze voor Verbraak, die het opnam tegen 11 andere genomineerden waaronder Joris Linssen, Jeroen Pauw en Mathijs van Nieuwkerk.

De Sonja Barend Award is in 2009 in het leven geroepen voor het beste televisie-interview. In 2009 was DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk de eerst die de prijs uit handen van Sonja Barend kreeg. Later vielen ook Clairy Polak, Twan Huys en Mariëlle Tweebeke in de prijzen.