×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Cliff Richard radeloos tijdens misbruikzaak

11.09.2017 -

Cliff Richard denkt niet dat hij ooit volledig zal herstellen van de beschuldigingen van misbruik aan zijn adres. Dat schrijft de 76-jarige zanger in een brief.


"Het was een rampzalige tijd op emotioneel gebied, zo traumatisch dat ik in die twee jaar nooit meer dan twee uur achter elkaar heb geslapen", aldus de Brit, die ook vertelt dat hij het nieuws over de beschuldigingen en de inval in zijn huis even buiten Londen moest vernemen via de televisie. Zelf verbleef hij op dat moment in zijn villa in Portugal, die momenteel te koop staat. "Het was zo'n veilige plek voor mij. Het kon niets aan mijn wanhoop veranderen, maar als ik ergens radeloos moest zijn, dan het liefst daar."

Cliff is nooit gearresteerd of officieel beschuldigd van aanranding of misbruik. De politie liet in het voorjaar van 2016 weten dat het na bijna twee jaar onderzoek geen aanleiding zag de zaak voort te zetten. Eerder al bood de lokale politiechef zijn excuses aan aan de zanger voor het lekken van informatie over de inval aan de BBC.

Na het stopzetten van het onderzoek naar Cliff, verklaarde de BBC achter zijn verslaggeving te blijven staan. De zender gaf wel aan het te betreuren dat de media-aandacht over de valse beschuldigingen de zanger emotioneel leed had opgeleverd.