Claudia scoort opnieuw dankzij Jeroen

Het lied Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij is de afgelopen dagen weer flink gestegen in de hitlijst van iTunes. De live-versie van het nummer stond donderdagochtend op nummer 5, en de single-versie op nummer 20. Hiermee nadert De Breij met haar lied de versie van Jeroen van der Boom, die sinds eind vorige week de lijst aanvoert.

Jeroen zong het nummer, dat gaat over klaarstaan en openstaan voor andere mensen, tijdens de concertreeks van de Toppers. Op verzoek van veel fans bracht de zanger het lied uit als single, tot grote onvrede van De Breij. Zij liet eerder deze week weten zeer ontstemd te zijn dat Van der Boom geen enkel overleg had gepleegd over zijn uitvoering en de single-release van het nummer.
Diverse BN’ers, waaronder Georgina Verbaan, spoorden hun volgers op Twitter de afgelopen dagen aan om de originele versie van De Breij en haar muzikanten te downloaden. Het populaire nummer staat inmiddels al drie jaar onafgebroken in de iTunes top 30. Mag ik dan bij jou was het openingsnummer van haar theatervoorstelling Hete vrede, dat werd bekroond met een Poelifinario. De song werd pas de afgelopen jaren enorm populair en wordt met grote regelmaat gebruikt op bruiloften en begrafenissen.

In september 2014 werden de cabaretière en haar vaste componisten Sander Geboers en Rogier Wagenaar bekroond met een Platina Plaat, omdat het nummer meer dan 50.000 keer was gedownload. In december koos de Belgische omroep VRT het lied als anthem voor de jaarlijkse kerstactie Music for Life. Ook bracht zanger Sjors van der Panne een cover ten gehore in het programma The Voice. De Breij is vrijdagavond te gast in RTL Late Night om daar, ter afsluiting van het seizoen, het lied live ten gehore te brengen.
 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen