Claudia de Breij stopt met radio

Claudia de Breij hangt haar radiomicrofoon aan de wilgen. Althans, die van 3FM. De blonde cabaretière stopt met radiomaken voor de publieke zender. Dat maakte ze vrijdag bekend op 3FM.

Op 12 december is de laatste editie van haar wekelijkse show Claudia D'r Op te horen. Ze belooft er een feestelijke uitzending van te maken, met onder anderen Typhoon als gast.

''Ik heb het altijd gezegd en dat heb ik ook gedaan toen ik begon bij 3FM: ik wil niet tot mijn veertigste op 3FM zitten. Ik vind dat ik gelijk had. Het is letterlijk mooi geweest'', vertrouwde de 39-jarige haar luisteraars toe.

Gerard Ekdom

De Breij maakte sinds 2003 verschillende radioshows voor 3FM. In 2004 zat ze als een van de drie dj's in het Glazen Huis tijdens de eerste editie van Serious Request.

Gerard Ekdom vult vanaf januari de plek van Claudia D'r Op in met zijn programma Effe Ekdom. Gerard is al van maandag tot en met donderdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen op 3FM, hij krijgt daar vanaf het nieuwe jaar de vrijdagmiddag bij.

Zendermanager Wilbert Mutsaers: ''Claudia maakt al jaren een heel succesvol programma op 3FM en kleurt dat in op een unieke manier, met veel humor, bijzondere verhalen en unieke karakters. Claudia heeft plannen, grote plannen, en daar gaat ze nu met veel energie aan werken. Wij wensen haar daarbij plezier en succes.''