Claudia de Breij presenteert weer Kalveren-gala

Claudia de Breij presenteert dit jaar weer het Gala van de Nederlandse Film. Het is de tweede keer dat de cabaretière deze eretaak ten beurt valt.

Dat heeft directeur Willemien van Aalst van het Nederlands Film Festival maandag bekendgemaakt. Vorig jaar werd het Gala van de Nederlandse Film, waar onder meer de Gouden Kalveren worden uitgereikt, gepresenteerd door acht duo's van BN'ers. Maar deze aanpak leidde tot een rommelige, lange show die veel kritiek kreeg.

Het Gala van de Nederlandse Film is de afsluiting van het Nederlands Film Festival, dat plaatsvindt van 22 september tot en met 2 oktober. Het feest vindt dit jaar plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Het festival zelf vindt plaats op diverse locaties in de Domstad, waaronder de nieuwe Cinemec-bioscoop in de wijk Leidsche Rijn.

Het Gala wordt vrijdagavond 2 oktober grotendeels uitgezonden op de NPO. De meeste Gouden Kalf-nominaties zijn dit jaar gegeven aan de films Gluckauf, Prins en Bloed zweet en Tranen, over het leven van zanger André Hazes.