Cilly Dartell

Cilly Dartell na ruim een jaar herenigd met familie

Het werd een emotioneel weerzien met haar kinderen en haar kleinkinderen toen Cilly Dartell na ruim een jaar verplichte quarantaine in Amerika deze week weer in Nederland was. ‘Ik ben zo blij dat ik ze eindelijk weer kan knuffelen’, vertelt de presentatrice.

Na een loodzwaar jaar, waarin zij in Amerika vocht tegen longkanker, kon zij afgelopen week naar Nederland afreizen en eindelijk haar familie weer in de armen sluiten. Op 12 maart jongstleden werd haar derde kleinzoon Tjibbe geboren, maar de presentatrice en haar man Jan Cocheret konden daar vanwege de pandemie niet bij zijn. Dat Cilly haar kleinkind nu twee maanden later alsnog voor het eerst ontmoette, zorgde voor flink wat emoties. ‘Het is zó fijn om hier weer te zijn. Omdat ik mijn twee vaccinaties heb gehad, kan dat nu eindelijk. Ik had zóveel zin om de kinderen en kleinkinderen weer te zien. En om dit heerlijke kleine ventje eindelijk in levenden lijve te ontmoeten en te kunnen knuffelen. We hebben alles op afstand via Skype en FaceTime wel meegemaakt met elkaar, maar er gaat toch niets boven écht contact’, aldus een stralende Cilly.

Stabiel

 Cilly vertelt dat de kanker stabiel is en dat ze geen chemotherapie meer hoeft. Na de laatste chemobehandeling voelde ze zich al snel stukken beter. ‘Ik merkte het direct in mijn hele doen en laten. Ik kon ineens weer een lunch klaarmaken én de keuken weer opruimen. Dat was een maand daarvoor ondenkbaar.’ Als zij straks terug zijn in Amerika gaat de behandeling tegen kanker verder: ‘Dan begin ik aan een jaar immuuntherapie en iedere drie maanden krijg ik scans waarin alles wordt bekeken.’

Het hele verhaal staat deze week in Weekend.

Exclusieve foto: Reni van Maren