Christine McVie terug bij Fleetwood Mac

''Het is waarschijnlijk het slechtst bewaarde geheim, maar Christine McVie komt weer terug bij Fleetwood Mac'', zei bandleider en drummer Mick Fleetwood afgelopen weekeinde tijdens een optreden met een gelegenheidsgroep op het Hawaiiaanse eiland Maui, waar hij woont.

Over de hereniging met zangeres en klavierspeelster McVie werd afgelopen jaar al veelvuldig gespeculeerd, maar het lijkt nu zeker dat ze erbij is tijdens het vervolg van de Fleetwood Mac tournee, later dit jaar.
Fleetwood deed zijn uitspraak tijdens het Uncle Willie K's BBQ Blues Fest, waar hij een concert gaf met het plaatselijke bluesfenomeen Willie K en de twee een versie van het door Christine McVie geschreven nummer Songbird van het legendarische Fleetwood Mac-album Rumours speelden.
Christine McVie kwam in 1970 bij Fleetwood Mac. Zij was in die tijd getrouwd met John McVie, de bassist van de groep. Voor het beroemdste en meest succesvolle album van de band, Rumours uit 1976, dat gemaakt werd toen de persoonlijke relaties tussen de verschillende groepsleden op scherp stonden, schreef zij de bekende nummers Don’t Stop en You Make Loving Fun. In 1998 besloot ze uit de groep te stappen.
Afgelopen jaren was de zangeres al diverse keren door Fleetwood benaderd om weer bij de band te komen die vanaf 2009 zeer succesvolle comeback-concerten gaf. Tevergeefs. Totdat de zangeres afgelopen zomer plotseling te kennen gaf wel weer met Fleetwood Mac te willen optreden. Dat bleef tot dusverre beperkt tot een gastrol tijdens het concert van de groep in Londen, afgelopen september. Tijdens het optreden van Fleetwood Mac in de Ziggo Dome, begin oktober 2013, blijkt ze achteraf wel in Amsterdam aanwezig te zijn geweest, maar ging niet mee het podium op.