Chris Brown weer vrijgelaten, niet aangeklaagd

De Amerikaanse zanger Chris Brown is weer vrijgelaten. Dat heeft de openbaar aanklager in Parijs dinsdagavond aan TMZ laten weten. Hij wordt niet aangeklaagd voor verkrachting.

Eerder op de dag werd de zanger aangehouden op verdenking van verkrachting. Het tijdschrift Closer berichtte eerder al dat de Franse autoriteiten een onderzoek waren begonnen naar de zanger. Een 24-jarige vrouw zou hem hebben beschuldigd.

Volgens de vrouw zou Brown haar seksueel misbruikt hebben in de nacht van 15 op 16 januari in zijn hotelkamer, nadat de twee elkaar daarvoor ontmoet hadden in de club Le Crystal, nabij de Champs-Elysées in Parijs. In het politierapport staat dat de vrouw meeging met Brown naar zijn hotel, het Mandarin Oriental. Daar zou de verkrachting hebben plaatsgevonden.

Brown gaf dinsdagavond via Instagram voor het eerst een reactie. 'Ik wil heel duidelijk maken dat dit niet klopt en gewoon pure onzin is', schrijft de 29-jarige zanger in een bijschrift bij een afbeelding waarin de tekst 'This bitch lyin' te lezen is. 'Nooit. Dit is respectloos naar mijn dochter en familie.'

Vaker in aanraking met justitie

De 29-jarige Brown kwam in het verleden vaker met justitie in aanraking. In 2009 mishandelde hij zijn toenmalig vriendin, popzangeres Rihanna. Dat leverde de zanger destijds een taakstraf op.

In 2016 werd Brown in Los Angeles gearresteerd omdat hij een vrouw met een vuurwapen zou hebben bedreigd. Beide arrestaties werden breed uitgemeten in de media. Bij de laatste gaf Brown zich pas na een omsingeling van 14 uur over.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen