Chris Brown onder vuur om baby-aapje

Chris Brown heeft zich de woede van een aantal fans op de hals gehaald, door zijn 3-jarige dochter Royalty een baby-aapje cadeau te geven. In een filmpje op zijn Instagram-account is het dier te zien met een luier aan en is het gewikkeld in een dekentje.

'Is dit jouw baby?', vraagt Chris aan zijn dochtertje. 'Ze wordt echt een stuk groter dan dat jij bent, jullie hebben nu al een even groot hoofd'.

De zanger heeft ruim 41 miljoen volgers en kreeg al snel na zijn post een aantal negatieve reacties op zijn 'cadeau'. 'Dit schattige dier is weggehaald bij haar moeder, die veel beter voor haar kan zorgen dan jullie. Houd hier alsjeblieft mee op'. En: 'Apen leven in groepen, ze hebben een familie structuur'.

De boze reacties bleven binnenstromen. De RSPCA, de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, reageerde ook: 'Hoewel het hebben van een aapje niet illegaal is, is het onmogelijk om dit dier dezelfde omgeving te bieden als ze in de natuur hebben. Het zijn wilde dieren, die niet als huisdier gehouden moeten worden. Daarbij functioneren ze het beste in een warm en tropisch klimaat'.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen