Chris Brown manisch-depressief

Chris Brown heeft een bipolaire stoornis, lijdt aan slapeloosheid en kampt met een Post Traumatisch Stress Syndroom. Dat is de reden dat hij soms wat agressief uit de hoek komt. Zo valt in elk geval te lezen in rechtbankdocumenten waar TMZ over beschikt.

De 24-jarige artiest moest vrijdag voor de rechtbank verschijnen voor een zitting over de mishandeling van zijn vroegere vriendin Rihanna. De betreffende documenten waren ingediend door de kliniek waar Chris net een negentig dagen durende cursus woedebeheersing heeft gevolgd. Chris verbleef er in totaal 95 dagen.

De kliniek schrijft: 'De heer Brown werd agressief als gevolg van zijn onbehandelde geestelijke aandoening, een tekort aan slaap, zelfmedicatie en een onbehandeld Post Traumatisch Stress Syndroom'. Wat ten grondslag ligt aan de PTSS wordt niet vermeld.

Wel staat erbij dat Chris lijdt aan type II van de bipolaire stoornis, ook wel bekend als manisch-depressief zijn. Daar gebruikt hij inmiddels medicijnen voor. Het zou nu goed met hem gaan. Volgens de kliniek staat Chris elke dag om 05.00 uur op en werkt hij hard.