Chris Brown mag Australië niet in

De kans dat Chris Brown op tournee kan door Australië lijkt erg klein. Hij heeft geen visum gekregen omdat hij een strafblad over heeft gehouden aan de mishandeling van Rihanna.

Chris kan in beroep tegen het besluit van de Australische overheid. Daarvoor heeft hij 28 dagen de tijd. Dat melden Australische media. De Amerikaanse zanger wil in december optreden in Perth, Melbourne, Sydney en Brisbane in het kader van zijn One Hell Of A Nite Tour. Kaarten voor die concerten zouden vanaf maandag te koop zijn. Of de kaartverkoop doorgaat, is onduidelijk. Woordvoerders van Browns touringbedrijf wilden niet reageren.

Donderdag werd al duidelijk dat de onlangs aangetreden regering van Australië niet warm loopt voor een bezoek van Brown. "Ik kan je verzekeren dat we hier serieus naar kijken", zei de kersverse Minister voor Vrouwenzaken Michaelia Cash. Brown is 'niet het type persoon' dat welkom is in het land. Een online petitie tegen de komst van de zanger werd door meer dan tienduizend mensen gesteund, wat Cash begreep. "Mensen moeten begrijpen dat als je huislijk geweld pleegt en dan de wereld over wil reizen er landen zijn die tegen je zeggen dat je niet binnen mag komen."