Chantal Janzen

Chantal Janzen: comeback TVOH mooie middelvinger naar rotte appels

Ondanks de schandalen rond The Voice of Holland is het programma niet compleet afschreven, wat presentatrice Chantal Janzen betreft. “Ik denk dat het wel terugkomt, maar dat baseer ik op niets. Het is wat ík zou doen. Omdat het programma klopt”, zegt de presentatrice zaterdag in De Telegraaf.

Het programma terug op de buis brengen is volgens Chantal juist “een mooie middelvinger naar de verknipte mensen die daar op de verkeerde plekken zaten”. Een rigoureuze schoonmaak en dóór, vindt de 43-presentatrice. “De rotte appels eruit flikkeren, de fruitschaal schoonmaken, het gezonde fruit terugdoen of nieuw kopen.”

De beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door onder anderen coaches Ali B, Marco Borsato en muzikaal leider en ‘(ex-)partner en zwager van’ Jeroen Rietbergen zijn funest voor werkelijk íedereen die bij het programma betrokken was, schetst Chantal. “Bedenk even: we hadden alles al opgenomen tot aan de liveshows. Stel je voor hoe vervelend het is als je zo ver bent gekomen. Ook daarom ben ik boos. Er zijn bovendien zoveel mensen achter de schermen die hun ziel en zaligheid hebben gegeven voor dat programma. En bijvoorbeeld al tien jaar alleen The Voice deden en daar financieel afhankelijk van waren. Dat is verpest door een paar rotte appels.”

Meerdere aangiftes

Meerdere vrouwen vertelden in Tim Hofman’s onlineprogramma BOOS over hun ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Behalve Ali B, Borsato en Rietbergen werd ook een regisseur beschuldigd. Tegen Ali werden twee aangiftes gedaan, waaronder eentje door naar verluidt een oud-deelnemer. Een van de aangiftes is voor verkrachting, vertelde een aanklaagster in de aflevering van BOOS.