×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Celinde Schoenmaker in race om Britse prijs

9.10.2013 -

De Nederlandse actrice Celinde Schoenmaker maakt kans op een West End Award. Zij is een van de actrices waar het publiek op kan stemmen in de categorie hoofdrolspeelster in een langlopende musical voor haar vertolking van Fantine in Les Misérables. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door musicalsite Broadwayworld.com.


Schoenmaker heeft een half jaar lang deel uitgemaakt van de vaste cast van de Britse versie van de musical Les Misérables.
In de categorie zijn nu nog tien kanshebbers. Begin november worden de officiële genomineerden bekendgemaakt. Het publiek kan daarna kenbaar maken wie de prijs uiteindelijk mag ontvangen.
Celinde rondde vorige jaar haar theateropleiding af aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Zij zou de hoofdrol gaan spelen in de Nederlandse versie van de musical Ghost, maar Joop van den Ende Theaterproducties schrapte uiteindelijk de voorstelling. Daarna beproefde Schoenmaker haar geluk op West End, waar ze na diverse auditierondes voor de rol werd gekozen.
Binnenkort is de actrice in Nederland te zien in de musical Love Story.