Catherine Zeta-Jones radeloos

Catherine Zeta-Jones was radeloos toen haar man Michael Douglas te horen kreeg dat hij keelkanker had. ''Ik was eerlijk gezegd een wrak'', zegt Zeta-Jones.

Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones gaven samen een toespraak tijdens de openingsceremonie van een congres voor oncologen. In New York spraken ze 3000 oncologen toe. Het paar, dat sinds kort weer bij elkaar is, besprak op het congres de voordelen van medisch onderzoek. Ze dankten de doktoren die Douglas' leven hebben gered. ''Ik was getrouwd met een man die tegen het onrecht in zijn leven moest vechten. Voor de eerste keer vocht hij voor zijn leven'', zei de 44-jarige actrice.

Na drie verkeerde diagnoses kreeg Douglas in 2010 te horen dat hij keelkanker had. ''In alle ernst, ik ben zeer gelukkig dat ik hier vandaag kan zijn'', hield Douglas zijn toehoorders voor. Hij onderging chemotherapie en viel daardoor ruim 18 kilo af. In januari 2011 werd de acteur schoon verklaard. Douglas vertelde zijn publiek volgens New York Daily News dat hij zich steeds slechter ging voelen voordat hij weer bergopwaarts ging, maar dat hij dankbaar is voor zijn herstel.

Zeta-Jones toonde ook haar dankbaarheid. ''Ik ben erg blij dat ik hier op deze ochtend met mijn man kan zijn. Dat meen ik letterlijk. Ik ben blij dat we hier samen staan.''