Carry-Tefsen

Carry Tefsen doet hartverwarmende oproep voor eenzame ouderen

Ouderenbond ANBO gaat de komende weken zeker 15.000 eenzame ouderen verrassen met een kerstkaart die door een ander voor hen is gemaakt. Zeg ‘ns Aaa-actrice en kunstschilder Carry Tefsen heeft de eerste kaart gemaakt en roept Nederlanders op massaal mee te doen met de actie.

Een groot deel van de Nederlandse ouderen zit door de coronamaatregelen al maanden alleen thuis. Voor sommige van hen dreigt zelfs een sociaal isolement, waarschuwt de ANBO. Daarom wordt deze bijzondere kerstactie opgezet.

Thuiszorgorganisaties

“Niemand zou kerst alleen moeten vieren, zeker dit jaar niet. Een jaar waarin we al zoveel op onszelf aangewezen zijn”, vindt de actrice. Mensen kunnen hun zelfgemaakte kerstkaarten opsturen naar de ANBO. De organisatie zorgt er dan, in samenwerking met thuiszorgorganisaties, voor dat de kaarten bij de eenzame ouderen aankomen.

Contact

“Het mes snijdt zo aan twee kanten”, stelt een woordvoerder van de ANBO. “Mensen die de kerstkaarten maken, hebben een leuke afleiding in deze tijd waarin veel activiteiten stilliggen. En de ouderen die via hun thuiszorgmedewerker een kerstkaart ontvangen, zullen daar vast heel blij mee zijn. Misschien komt er zelfs contact uit voort. Want de afzender mag gerust zijn of haar contactgegevens op de kaart zetten.”