Ga naar de inhoud

Carmen Pfaff ‘had schrik om te sterven’

Carmen Pfaff (59) had 'schrik om te sterven'. Ze werd in het ziekenhuis opgenomen met een maagbreuk en een dubbele longontsteking. Inmiddels is ze weer thuis en herstelt ze rustig.

 

 

Carmen Pfaff vertelt aan de Vlaamse Story dat ze de schrik om te sterven had. Ze werd daarom opgenomen in het ziekenhuis met een maagbreuk en een dubbele longontsteking. Inmiddels is Carmen weer thuis en moet ze rustig herstellen.

'Toen ik hoorde dat ik een dubbele longontsteking had, schrok ik wel even. Het pijnlijkste van alles was dat mijn moeder op 59-jarige leeftijd is gestorven omdat haar longen zwart waren, ook al rookte ze niet. Ik was dan ook meteen van de kaart, ik had de schrik om te sterven, al is de wetenschap ondertussen wel geëvolueerd. Maar mijn longinhoud was zo laag toen ik naar het ziekenhuis ging…daardoor kreeg ik amper nog zuurstof', aldus Carmen. 'Gelukkig had ik geen koorts, anders had ik naar de afdeling intesieve zorg gemoeten. Nu ben ik terug thuis en gaat het met mijn gezondheid de goede richting uit. Ik voel me niet slecht, maar sommige dagen lig ik gewoon plat. Ik zit ook nog met mijn osteoporose waardoor ik niet lang in dezelfde houding kan blijven liggen.'

Jean-Marie is een steun en toeverlaat voor Carmen. Net als haar dochters. 'Ze staan dag en nacht voor me klaar. Ook als de kleinkinderen hier zijn, leggen ze me in de watten. En Jean-Marie? Die is 25 procent huisman geworden. Dat dagen dat ik plat lig, is hij van dienst, maar dan loopt het vaak in het honderd. Maar hij doet zijn best en zorgt ervoor dat ik niet tekortkom,' zegt Carmen. 

Lees ook: Carmen Pfaff ontslagen uit het ziekenhuis