×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Cabaretière Natascha Emanuels (78) overleden

16.05.2018 -

Cabaretière Natascha Emanuels is overleden. Ze is 78 jaar geworden. Ze stierf zaterdag in haar woonplaats Amsterdam, aldus haar vriendin en vroegere collega Cilly Dartell.


Emanuels (Zandvoort, 25 september 1939) speelde onder meer in de eerste versies van Hair en Oh Calcutta in ons land, maar maakte in de jaren zeventig vooral naam met haar Vrouwencabaret.

Dat belichtte de positie van de vrouw kritisch en tegelijk humoristisch. Een van de voorstellingen was Een Traan Voor Elke Roos, die in 1977 in première ging in het Holland Festival. Aansluitend begon Emanuels met het regisseren van cabaret- en toneelgroepen en het begeleiden van jonge artiesten. Verder ging ze de theaters in met zelfgemaakte soloprogramma's over jazzlegendes Billy Holliday en Chet Baker.

In 2006 schreef Natascha Emanuels Afscheid Van Amalia, een boek waarin ze het ziekteproces van haar moeder beschreef die aan alzheimer leed. Twee jaar later bleek zij ook zelf hieraan te lijden.